Gastrobilişim Hackathonu

Gastrobilişim Hackathonu

30 MART – 1 NİSAN 2018

 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Gaziantep Üniversitesi ve Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenecek Hackathon’un teması Gastronomi olarak belirlenmiştir. GastroBilişim adı ile gerçekleştirilecek etkinlikte Gaziantep’in zengin gastronomi kültürünün bilişim teknolojileri ile desteklenmesi, yeni yazılım ve/veya donanımların geliştirilerek şehrin tanıtımına katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

Yarışmaya katılmak isteyen takımlar, fikirlerini özet olarak kayıt sırasında organizasyon ekibine sunacaklardır. Bu fikirler ve katılımcı özgeçmişleri organizasyon ekibi tarafından ön elemede değerlendirilecek ve seçilen takımlar etkinliğe ait internet sitesinden ilan edilecektir.

Takımlar halinde maksimum 45 kişinin katılması planlanan ve 48 saat sürecek programa, etkinlik teması ile ilgili tecrübe paylaşımlarının yapılacağı panel ile başlanması öngörülmektedir. Program esnasında temel ihtiyaçların yanı sıra, ihtiyaç duyulması halinde gerekli teknik teçhizat, kırtasiye vb. ekipman ve mentor/danışman desteği sağlanacaktır.

Etkinliğin son günü geliştirilen projeler takımlar tarafından sunularak jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek dereceye girenler ödüllendirilecektir.

Takımlar, proje fikirleri çıktılarının uygun bulunması durumunda Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) hizmetlerinden faydalanarak ürünlerinin ticarileştirilmesi konusunda destek alabileceklerdir.

Hackathona kayıt; 5 – 26 Mart 2018 tarihleri arasında internet sitesi üzerinde yer alan form doldurularak yapılacaktır.

 

Etkinliğe başvuru için:

http://hackathon.hku.edu.tr/

hasan kalyoncu universitesi logosu