Ünlü Liderler Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Buluştu

Ünlü Liderler Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Buluştu

"Gaziantep Liderlik Zirvesi" 27 Ekim 2014 Pazartesi günü saat 09.30'da Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde (KKM) gerçekleştirildi. 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, YGA, TIM ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 27.10.2014 tarihinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) ev sahipliğinde Kongre ve Kültür Merkezi’nde (KKM) gerçekleştirilen “Gaziantep Liderlik Zirvesi”nin onur konukları ve konuşmacıları; YGA (Young Guru Academy) Kurucusu Sayın Sinan Yaman, TIM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adil Konukoğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ve YGA Girişimcileri Başkanı Sayın Gökhan Meriçliler  idi.

Liderlik Zirvesine; Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Muktad Ziylan, Gaziantep AK Parti Milletvekilleri, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Sayın Muhittin Şimşek, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. M.Yavuz Coşkun, Sanko Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Sınav, Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Fadıloğlu, HKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Cemal Kalyoncu ve eşi, Kalyon İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mehmet Kalyoncu ve eşi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, TIM’in, Sanko Holding’in, YGA’nın ve HKÜ’nün üst düzey yöneticileri, Hasan Kalyoncu Üniversiteli ve Gaziantep’li üniversite öğrencileri, Gaziantep’li sivil toplum kuruluşu üyeleri, çok sayıda yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.  

Gaziantep’in yetiştirdiği ünlü liderlerin, Gaziantep’e gönül ve hizmet veren ünlü liderlerle buluşturulduğu "Gaziantep Liderlik Zirvesi"nde konuşmacıların ortak temaları; bir liderde olması gereken özellikler ve liderlik ettikleri kurumların Gaziantep için hayata geçirmeyi planladıkları/geçirdikleri “ilkler” idi. 

Gaziantep Liderlik Zirvesi’nin ilk konuşmacısı YGA Kurucusu Sayın Sinan Yalman; YGA (Young Guru Academy), kuruluş amacı, hayal ortakları, projeleri ve YGA’nın Türkiye’deki ilkleri hakkında bilgiler aktardı. Üniversite öğrenciliği yıllarında gönüllü olarak hizmet vermeyi ve karşılığında birçok sertifikalı eğitime katılmayı hedefleyen öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında bir STK olan YGA ile ilişkilerinin ne şekilde sürdüğü, YGA’nın bünyesinde yetiştirdiği gönüllülerin sonuç olarak ne boyutta başarılara imza atabildiği slayt gösterisi eşliğinde anlatıldı. Sayın Yalman konuşmasında ayrıca; Lider olma yolunda başarıya giden yolun temel taşının; kişinin kendisini bilgi ile donatması ve bilgi açlığını alışkanlık haline getirmesi olduğunu ifade etti. Bu sağlam temelin üzerine ne kadar yük bindirilirse bindirilsin, temelin en ağır iş yüklerini dahi rahatlıkla kaldırabileceğini vurguladı.

Sn. Yalman; “Siz hangi putu devireceksiniz? Bu benim üzerinde çok düşündüğüm bir sorudur. Şimdi lütfen tevekkül edin. Siz hangi putu devireceksiniz? Sayın Başkan ve Bakanımla dün gece sohbet ederken, onların ailecek pek çok putu devirdiklerini öğrendim. İlk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı, bir kadından Büyükşehir Belediye Başkanı olmaz putu gibi pek çok putu devirmişler. Şimdi siz kendi kendinize sorun, hangi putu devireceksiniz? YGA’nın kuruluşunun ardında bu soru çok önemli bir yer tutuyor” dedi.

Zirve’nin 2. konuşmacısı TIM Sayın Mehmet Büyükekşi; bir liderin olmazsa olmaz özellikleri, bir Gaziantep’li olarak bir ilin ve bölgenin potansiyelini ve dinamiklerini doğru okuyabilmenin o ili ve bölgeyi bir sektörde nasıl lider konuma getirebileceğini anlattı.

Sn. Büyükekşi; “Gaziantep gerçekten Güneydoğunun parlayan yıldızı. Özelikle ihracatımızda çok büyük bir önemi var. Gaziantep ihracatta Türkiye’nin gururu, son 10 yılda İhracatını neredeyse 10 katı artırdı. Türkiye’nin ihracatı son on yılda 3 kat artarken, Gaziantep ihracatını 10 kat artırdı. Gaziantep’in inovasyon ve markalaşma atılımıyla özellikle ihracatında yarattığı katma değeri bizim artırmamız gerekiyor. Aslında bizim bugün burada olmamızın ana sebebi de budur. Benim bir Gaziantepli olarak İstanbul dışındaki ilk YGA Zirvesinin Gaziantep’te yapılmasını istememin tam da sebebi budur. Çünkü gerçekten sizler Türkiye’nin geleceğine dair bizim en önemli umut kaynağımızsınız. Çünkü özellikle TİM ve ben, Mehmet Büyükekşi olarak YGA’nın Hayal Ortaklığı ile yaptıklarına gönülden inanıyorum” dedi.

3.konuşmacı, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adil S. Konukoğlu konuşmasında; “Gaziantep’in geçmişinden bugününe doğru”, “neden Gaziantep?”, “neden Gaziantep’i bu kadar çok seviyoruz?”, “Gaziantep’in sanayileşme tarihçesi”, “Gaziantep’in stratejik konumundan ve tarihinden aldığı feyzler”, “bölgenin diğer illerine nazaran üstünlüklerinin neler olduğu?” başlıklarını ve bu süreçteki başarı hikayelerini aktardı. 

Sayın Konukoğlu; “Gaziantep’in tarihine baktığımız zaman Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden bir tanesi ve hatta şu ana kadar bilinen ve yaşayan en eski yerleşim merkezi. Gaziantep hep ilkleri başarmış. Taş devrinde çok iyi taş yontucu ustaların kesici aletler yaptığı ve bunu bölgesinde değiş tokuşla (şimdiki adıyla Barter’le) satışını gerçekleştirdiğini görüyoruz. İlk çağlarda ticaretin kalıntılarının burada olduğunu görüyoruz. İpek yolu Gaziantep’ten geçiyor. Hiçbir zaman Gaziantep ticaretin ve sanayinin dışında kalmamış. Liderler yetiştirmiş. En sonunda kurtuluş savaşına geliyoruz. Ülke bölünmüş parçalanmış, her yer istila edilmiş, Gaziantep’ten sesler yükselmiş. “Bu şehir bizimdir, bu ülke bizimdir!”. Gaziantep 6,317 şehit vermiştir, bunun altını özellikle çizmek isterim çünkü bu kişiler bizim o dönemdeki çalışma ve beyin güçlerimizdi, liderlerimizdi” dedi.

4.konuşmacı Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Tamer Yılmaz konuşmasında; Gaziantep’e ve bölgeye bambaşka bir soluk ve bakış açısı getirmeyi hedefleyerek kurulan üniversiteleri Hasan Kalyoncu’nun bu hedefe ulaşmak adına hayata geçirdikleri (Gaziantep ve bölge adına) ilkleri anlattı. İnovasyon Nedir? Değişim ve Gelişim, İnovasyonun değeri, İnovasyonun Aşamaları, Liderlik, Liderlik Vasıfları, Öz Farkındalık, Ayırt Edici Özellikler, Kendini ayarlama, Motivasyon ve Empati konularına değindi.

Sn. Yılmaz; “Dünya hızla değişiyor. İnsanlar daha iyisini istiyor. Bu değişimin motoru; bilim ve teknolojidir. Dünyada dinamizm esastır ve değişmeyecek tek şey değişimin kendisidir.  Değişen bir ortamda yerinde duran geriye düşer. Değişim durdurulamaz, ancak yönlendirilebilir” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Fatma Şahin; bir ili en iyi şekilde yönetebilmenin anahtarının; o ili, halkını, şehrin ve halkın beklentilerini en kusursuz şekilde okuyabilmekten ve hemen harekete geçebilmekten geçtiğini aktardı. Bu yönde yürüttükleri Ar-Ge ve İnovasyon çalışmaları esnasında YGA ile tanıştıklarını, YGA’nın kendilerine sunduğu “baraj ve nehir üzeri enerji panelleri” projesinin, il ve bölgenin birkaç elzem ihtiyacına tek hamlede çare oluşturduğunu aktardı.

Sn. Şahin; “Başarılar tesadüf değildir, bu konuda çok önemli bir söz var; “siz isterseniz o hayal değildir”. Aslında sizler başarmış olarak bugün burada oturan kardeşlerimizsiniz. Bu koltuklara oturmak kolay değil. Sizlerle övünüyoruz. Şehrimizin 4 üniversitesi var diyoruz. Vakıf Üniversitelerimiz her geçen gün ülkemizde ve uluslararası arenada kendini gösteren kaliteli bir noktaya doğru gidiyor. Bizim en büyük zenginliğimiz ve geleceğimiz sizler olacaksınız. Aslında sizler şu anda lider adaylarımız ve liderlerimizsiniz” dedi.

Gaziantep Liderlik Zirvesinin son konuşmacısı olan YGA Girişimcileri Başkanı Sayın Gökhan Meriçliler konuşmasında; İnovasyon Kampı, TİM İnovasyon Atölyesi, YGA Liderlik Okulu, YGA Liderlik Okulu’na gelen Başvuru Sayısı, Stratejik Hayal Ortakları, 5 Yıllık YGA Liderlik Okulu’nda alınan Eğitim Saati ve YGA Liderlik Kamplarındaki konuşmacı sayısı konuları hakkında genel bilgiler verdi.

Gaziantep Liderlik Zirvesi, yapılan tüm konuşmaların ardından onur konukları ve HKÜ hocaları ile yenilen öğle yemeğiyle sona erdi.

hasan kalyoncu universitesi logosu