Ünlü İsimler İdeal Bakış İle HKU’de Buluştu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), sosyal etkinlikler çerçevesinde birbirinden önemli isimleri ağırlamaya devam ediyor. HKÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübünün organize ettiği; “İdealbakış ile Sen Sor Onlar Cevaplasın” programında öğrenciler sordu konuklar cevapladı.

HKÜ’ye gelerek ilham veren isimler; Model Grubundan Sanatçı Fatma Turgut, Tarihçi/Yazar Ahmet Şimşirgil, Yazar/Araştırmacı/Senarist Lütfiye Aydın, Araştırmacı Faruk Acar, Sanatçı/Müzisyen Bedük ve Oyuncu Serkan Ercan Kongre ve Kültür Merkezinde (KKM) öğrencilerle bir araya gelerek ideal yolculuklarını anlattılar.

HKÜ KKM’de gerçekleşen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterirken ünlüler kendisini dinlemeye gelen üniversiteli gençlere bol bol tavsiyesinde bulundu.

Model Grubundan Fatma Turgut Öğrencilerle Keyifli Bir Söyleşiye İmza Attı

Birçok ünlü ismin konuk olduğu ideal bakışta ilk olarak müzik grubu Model’in solisti Fatma Turgut, büyük bir katılım ve ilgiyle sahneye çıktı. HKÜ KKM’de düzenlenen program öğrencilerle soru-cevap biçiminde gerçekleşti. Fatma Turgut, hayranlarından gelen soruları içtenlikle yanıtladı. Programda; müzik, klip senaryoları, yaşanmışlık, ileriye dönük projeler vb. birçok konu öğrencilerle paylaşıldı.

Fatma Turgut müzikle tanışma macerasını anlatarak Model grubunu İzmir’de kurduklarını ve İstanbul’da müzik hayatına devam ettiğini dile getirdi. Ünlü sanatçı müzik yaparken ilham denilen olgunun göz ardı edilemeyeceğini ancak bunu besleyen unsurun ise yaşanmışlık olduğunu vurguladı. Ayrıca Turgut, öğrencileri kırmayıp muhteşem sesiyle kısa bir şarkı seslendirerek, öğrencileri kendine hayran bıraktı.

“Yazarak Para Kazandım”

Yazar/Araştırmacı/Senarist Lütfiye Aydın, öğrencilerle bir araya gelerek ideal yolculuğunu anlattı. Programda; yazarlık, yaşanmış olaylar, senorya yazma teknikleri vb. birçok konular öğrencilerle paylaşıldı. Aydın, kendisini dinlemeye gelen üniversiteli gençlere bol bol tavsiyesinde bulundu.

TRT Ankara Radyosunda “Arkası Yarın” dizileri ve radyo oyunları yazan Lütfiye Aydın, ideal yolculuğunda çok önemli yeri olan yazarlığın önemini anlattı. “Bugün ki bakış açınızla baktığınızda ilk yazılarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna cevap veren Aydın, ilk yazılarını acemice bulduğunu ve bundan ders çıkardığını ifade etti.