Rektör Yılmaz'dan 23 Nisan Mesajı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan 1920 tarihi, milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasıdır. Bugün, Milletimizin egemenliğini eline aldığı ve vatanına sahip çıktığı gündür. Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluş gününü Mustafa Kemal Atatürk bir bayram olarak kabul ederek, çocuklara gösterdiği değeri ve önemi bir kez daha göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının ilk ve tek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisinin 96. yaşını en içten duygularımla kutluyor, TBMM’nin  kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum”