Rektör Yılmaz Yüksek Takdir Öğrencilerinin Görüşlerini Dinledi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Yüksek Takdir Öğrencileri ile “SWOT Analizi” (zayıf – güçlü yönler, fırsatlar, tehditler) için bir araya geldi.

HKÜ Yeni Amfi 2’de Yüksek Takdir Öğrencileri ile buluşan Rektör Yılmaz, programa katılan her öğrenciye ayrı ayrı söz vererek görüş ve önerilerini dinledi.

“Her Kurumun ve Her İnsanın Bir Vizyonu Olmalı”

Tüm bölümler, akademisyenler ve idari personel ile üç yıldır toplantılar düzenleyerek mevcut durum analizi yaparak yol haritası çizen Tamer Yılmaz; “Hepinizi tebrik ediyorum. Başarılı öğrencilersiniz, ancak akademik başarı her zaman yeterli değil. Üniversitede ki performansınız mesleğinizi yaparken başarıya dönüşüyor. Bu yüzden stratejik planınızı yaparak vizyonunuzu belirleyin. Bir kurumun, bir üniversitenin stratejik planını yapmak istiyorsanız mevcut durumu analiz etmeniz gerekir. Her kurumun ve her insanın bir vizyonu ve stratejik planlaması olmalıdır. Bu nedenle üniversiteyi yönetirken öğrencilerimizin bizi yönlendirmesi, değerlendirmesi çok önemlidir. Bu bilgiler doğrultusunda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” diyerek mevcut durum analizinde öğrenci görüşlerinin önemine vurgu yaptı.

“Geldiğimiz Nokta, Sizin Başarınızı ve Kariyerinizi Etkileyecek”

Öğrencilerin üniversite hakkında güçlü ve zayıf buldukları yönler, fırsatlar ve tehditler ile ilgili değerlendirmelerini dinleyerek, “SWOT Analizi” yapan Yılmaz; “Bize her zaman ulaşabilirsiniz. Söylediklerinizi dikkate alıp süreç içerisinde gerçekleştirmeye çalışacağız. Mezun olup gittikten sonra Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin geldiği nokta sizin başarınızı ve kariyerinizi etkileyecek. O yüzden bu süreç içerisinde olun. Daha iyiye gitmemiz için siz de elinizden geleni yapın. Bizim bazen görme şansımız olmayabilir; bu yüzden bizi sürekli bilgilendirin” dedi.

Alınan bilgileri kullanacaklarını ve yönetim raporlarında bu görüşlerden faydalanacaklarını ifade eden Rektör Yılmaz; “Başarılarınızın devamını diliyorum, iyi ki varsınız” diyerek toplantıya katılan öğrencilere teşekkür etti.