‘Öğretmenler Günü Paneli’ HKÜ’de Gerçekleştirildi

‘Öğretmenler Günü Paneli’ HKÜ’de Gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde (KKM) 25 Kasım 2014 tarihinde “Eğitimde Öğretmenin Yeri” konulu panel yapıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde HKÜ Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen panele, Gaziantep il Milli Eğitim Müdürü Sayın Celalettin Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, HKÜ Mütevelli Heyeti Danışmanı Sayın Songül Kalyoncu, HKÜ Rektör Yardımcıları Sayın Prof.Dr. M. Hanifi Aslan ve Sayın Prof.Dr. Yaşar Özbay, Gaziantep Okul Müdürleri, Erdem Koleji yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan panelin açılış konuşmasını Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof.Dr. M. Hanifi Aslan yaptı. Sayın Aslan konuşmasında; “Bu anlamlı günde sizleri burada ağırlamaktan onur duyduk. Öncelikle öğretmenlik mesleği, son derece kutsal bir meslek bunu vurgulamak istiyorum. İnsanlık tarihine baktığımızda ilk Peygamberler insanların ilk öğretmenleri, daha sonra annelerimiz ve öğretmenlerimizdir. Dolayısıyla öğretmenlerimizi hatırlamamız son derece önemlidir. Fakat bunun bir güne sıkıştırılması ve sadece bununla kalınması son derece yetersiz bir durumdur. Bir ülkenin kültür ve eğitim seviyesi ne kadar yükselirse o ülke de o kadar gelişir. Bilginin paylaştıkça büyüdüğünü biliyoruz ve bu değerleri gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Sevgili öğretmenlerimizi, edebiyete intikal edenleri rahmetle, öğretmenlik mesleğine devam edenleri hürmetle ve saygıyla anıyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan kısa film, Hababam Sınıfı filminden kısa kareler ve Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan Oratoryo sunuldu.

Oturum başkanlığını Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr. Akif Akkuş’un yaptığı panele konuşmacı olarak; Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Celalettin Ekinci, HKÜ Rektör Yardımcısı Sayın Prof.Dr. Yaşar Özbay, Erdem Koleji Müdürü Sayın Ökkeş Tüylü ve HKÜ Eğitim Fakültesi öğrencisi Sayın İbrahim Kaplan katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, başarılarından dolayı Gaziantep Asiye Ziylan İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sayın Filiz Öztürk’e Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr. Akif Akkuş tarafından HKÜ plaketi takdim edildi.

Program, verilen plaket takdimi ile sona erdi.

hasan kalyoncu universitesi logosu