Öğrenciler Üniversite Ortamında Motivasyonlarını Yükselttiler

Öğrenciler Üniversite Ortamında Motivasyonlarını Yükselttiler

Türkiye’nin ve Gaziantep’in farklı bölgelerinden gelen lise öğrencileri belirli aralıklarla Hasan Kalyoncu Üniversitesini (HKÜ) ziyaret ediyor. Bu kapsamda, Nuriye Vasıf Onat Kız Anadolu Lisesi ve Nizip Hasan Çapan Anadolu Lisesi öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde HKÜ’yü ziyaret etti.

Üniversiteye hazırlık aşamasındaki öğrenciler tercihlerinde yardımcı olabilmek ve HKÜ’yü daha iyi tanımalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen gezi programında öğrencilere ilk olarak HKÜ Merkez Yerleşkesi tanıtıldı. Ayrıca LYS-YGS (Lisans Yerleştirme Sınavı) için öğrenciler, hem moral depoladı hem de üniversite hayatını yakından inceleme fırsatı buldu.

Üniversite Adayları Her Yönüyle HKÜ’yü Tanıdı

 

Üniversite kampüsü içindeki tüm binaları gezen misafir öğrenciler HKÜ’nün; tarihçesi, eğitim yapısı, kampüsün öğrencilere sağladığı imkanlar, burs olanakları, sosyo-kültürel faaliyetleri, Farabi-Erasmus programları hakkında bilgilendirildi.

Üniversiteyi yerinde görmenin motive olmaları açısından daha yararlı olduğunu düşünen öğrenci grubuna gezi programı çerçevesinde, HKÜ’nün; Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, HKÜ Mütercim Asım Kütüphanesi ve tüm HKÜ Kampüs alanı gezdirildi.

Gezi sonunda hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, Gaziantep’te HKÜ gibi bir eğitim kurumunun bulunmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, sağlanan burs imkanları, mimari yapı, eğitim olanakları açısından HKÜ’yü çok beğendiklerini ve sınavda iyi bir puan alarak HKÜ’yü kazanmak istediklerini ifade ettiler.

hasan kalyoncu universitesi logosu