İçimizdeki Sessiz Düşman: Yüksek Tansiyon

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulunda (SBYO) 24 Mart 2015 tarihinde “İçimizdeki Sessiz Düşman: Yüksek Tansiyon” konulu program yapıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulunda, HKÜ SBYO  Hemşirelik Bölümü tarafından organize edilen Seminere; HKÜ Mütevelli Heyeti Danışmanı Songül Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümünün düzenlemiş olduğu Seminere, İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Doç.Dr. Funda M. Türkmen konuşmacı olarak katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz; “Çok değerli bilim insanlarının Üniversitemize gelip sunumlar yapmasını ve bildiriler sunmasını çok önemsiyoruz. Bugün bunlara bir yenisini daha ekliyoruz. Değerli insanları burada ağırlamaktan büyük bir onur ve zevk duyuyoruz” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Doç.Dr. Funda M. Türkmen; “Hipertansiyon tedavi edilmediğinde; kalp yetmezliği, kalp büyümesi, damarlarda daralma, felç, böbrek yetmezliği, körlük, vb gibi ciddi sorunlara neden olur. Bu nedenle erken teşhis edilmesi önemlidir. Kişinin alıştığı kan basıncı değerlerine göre hızlı bir şekilde kan basıncı artmadıkça veya 200/110 mm Hg gibi çok yüksek değerlere çıkmadıkça kişi kan basıncının yüksek olduğunu hissetmeyebilir” dedi.

“Yüksek tansiyon nedir?”, “Yüksek tansiyonun belirtileri nedir?”, “Yüksek tansiyon tedavisi nedir?”, “Yüksek tansiyon tanısı nasıl konulur?”, “Yüksek tansiyondan nasıl korunalım?” sorularına değinen ve Hipertansiyon’un belirtilerini de anlatan Doç.Dr. Funda M. Türkmen; “Hipertansiyonu olan birçok kişide, başağrısı, nefes darlığı, burun kanaması, kulak çınlaması, vb belirtilerinin hiçbiri yoktur, o yüzden tanı konması güçtür” diyerek devam etti.

Günün anısına Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Funda M. Türkmen’e Teşekkür Belgesi takdim etti.

Seminer, öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.