Hasta Çocuklara Anlamlı Destek

Öğrencilikleri süresince “Toplumsal Duyarlılık Projesi” kapsamında birçok sosyal yardım programına dahil olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri, bunlara bir yenisini daha ekledi ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yatan hasta çocukların, ameliyathane sürecinin keyifli hale getirilmesi, moral ve motivasyonlarının arttırılması için görev aldı.

HKÜ Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında, gerçekleştirilen projeler sayesinde toplumun farklı kesimlerinde desteğe ihtiyaç duyulan konularda çeşitli vakıf ve derneklerin, sürdürdükleri çalışmalara katkıda bulunarak artı değer oluşturmanın yanı sıra, toplumda çoğu zaman göz ardı edilen ve sosyal sorumluluk gerektiren konularda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

HKÜ Öğr. Gör Sakine Hakkoymaz öncülüğünde, Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencilerinden; Merve Sağat, Bilge Kara, Kübra Kara, Gülseren Demirel ve Ayşe Koç çok güzel bir projeye imza attı. Proje kapsamında öğrenciler tarafından hasta çocukların, ameliyathane sürecinin keyifli hale getirilmesi, moral ve motivasyonlarının arttırılması için Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine 2 tane akülü araba hediye edildi.

Öncelikle çocukların ihtiyaçlarını tespit edip sonrasında bu ihtiyaçları karşılayabilmek için ellerinden gelen (maddi-manevi) yardımı yaptıklarını söyleyen HKÜ öğrencileri; “Çocuk hastaların ameliyathaneye girerken heyecan ve korku yaşamamaları için Tıp Fakültesi Hastanesine 2 tane akülü araba hediye ettik” dedi.