Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Yaratıcı Drama Rüzgarı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ) Toplumsal Duyarlılık dersi “Yaratıcı Drama” yöntemiyle işlenmeye başladı. HKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Sakine Hakkoymaz'ın koordine ettiği Toplumsal Duyarlılık Dersini alan öğrencilere yaratıcı drama uygulamaları,  HKÜ Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlisi Ahmet Ayaz tarafından verilmektedir.

Toplumsal duyarlılık dersine yeni bir bakış açısı getiren bu yöntemle öğrencilerin bu ders kapsamında; daha bilinçli ve ihtiyaca yönelik projeler geliştirmeleri ve uygulamaları, öğrencilerde sosyal sorumluluk bilinci oluşturmak ve yaygınlaştırmak, öğrencilerin toplumsal sorunlar karşısında farkındalık kazanmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Tüm bunların yanında, bu uygulama ile öğrencilerin kendilerini ifade etmeleri, duygularını tanımaları ve betimlemeleri, daha rahat iletişim kurmaları, kısaca sosyal becerilerini geliştirmeleri de amaçlanmaktadır.