Hasan Kalyoncu Üniversitesi Modern Kütüphanesi Yeni Yerinde Hizmete Girdi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütercim Asım Kütüphanesi; Üniversitenin öğretim ve araştırma politikasına uygun olarak, eğitim ve araştırma programlarının gereksinimleri doğrultusunda HKÜ akademik kadrosu, öğrencileri ve diğer kullanıcıların eğitim ve öğretimine ilişkin bilgi ve belge gereksinimlerini karşılamak amacıyla 2010 yılında kurulmuştur. 2010-2014 yılları arasında HKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) binasında hizmetlerini sürdüren HKÜ Kütüphanesi, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle HKÜ Camisi altındaki 1.200 m2’lik yeni yerinde hizmetlerini devam ettirmektedir.

HKÜ Kütüphanesi; her gün gelişerek ilerleyen, yeni yayınlarla zenginleşen, dünya biliminin son verilerini bilgi, bilgisayar, ağ ve iletişim teknolojilerini de etkin bir şekilde kullanarak hızlı ve ekonomik olarak, zaman ve mekan sınırı olmadan Kütüphane kullanıcıların hizmetine sunmayı amaçlamaktadır.

HKÜ Kütüphanesi; bilgi çağında bilgi toplumu olabilmenin gerektirdiği yaşam boyu öğrenme becerilerine sahip, araştıran, sorgulayan, aradığı bilgiye kolayca erişebilen ve eriştiği bu bilgiyi sentezleyebilen, değerlendirebilen ve yeniden düzenleyebilen, tüm bunları yaparken de bilgi ve iletişim teknolojilerini de en etkin bir şekilde kullanabilen ve bilgi okuryazarı bireylerin yetişmesinde Üniversite-Kütüphane işbirliği içerisinde çalışarak katkı sağlamayı hedeflemektedir.

HKÜ Kütüphanesinde; tekli ve çoklu çalışma alanları, Grup Çalışma ve Eğitim Odası, Multimedya (CD,VCD,DVD, vb) Odası, Akademisyen, Doktora ve Yüksek Lisans Öğrenci Çalışma Odası ve yerel & Wi-Fi üzerinden internet erişim alanları bulunmaktadır.

HKÜ Kütüphane kaynakları, dünyanın ve ülkemizin önde gelen yayınevlerine ait basılı kitap ve dergilerinin yanı sıra; e-veritabanları, e-kitaplar, e-dergiler, görme engelliler için sesli kitaplar ve multimedya (CD,VCD,DVD, vb) kaynaklarını içeren zengin bir koleksiyona sahiptir.