Hasan Kalyoncu Üniversitesi İkinci Mezunlarını Verdi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İkinci Mezunlarını Verdi

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde  “2. Mezuniyet Töreni” HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla gerçekleştirildi. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, 2. Mezuniyet Töreni”nde diplomalarını aldılar.

Tüm öğrenciler diplomalarını aldıktan sonra, keplerini coşkulu bir şekilde havaya atarak mezuniyetin tadını çıkardı. Üniversite eğitim sürecinin son noktası olarak sembolleşen kep atma anı, ailelere ve mezunlarımıza duygu dolu anlar yaşattı. Toplu halde kep atan mezun öğrenciler, hem üniversiteden mezun olmanın, hem de yeni bir hayata başlamanın heyecanını birlikte yaşadılar.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Bu Yıl İkinci Mezunlarını Vermenin Heyecanını Yaşadı

8 yıl önce eğitim-öğretim hayatına başlayan HKÜ, ikinci mezunlarını bu yıl verdi. Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Yüksekokulunda ve Meslek Yüksekokulunda öğrenimini tamamlayan 867 öğrenci keplerini attı.

Eğitim-öğretim hayatına ilk olarak Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde 3’er bölümle başlayan HKÜ; 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 5 Fakülte 24 Bölüm, 2 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksekokuluyla yoluna devam ediyor.

HKÜ KKM’de düzenlenen “2. Mezuniyet Töreni”ne; Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep İli Milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep protokolünün değerli temsilcileri, HKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Cemal Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ Akademisyenleri, idari kadrosu ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

HKÜ 2. Mezuniyet Töreni açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, mezun olan öğrencilere altın değerinde öğütler verdi. Kendi hikayesinden yola çıkarak başarının sırlarını anlatan Şimşek, çok çalışmanın, hayalperest olmanın, risk almanın, hedef koymanın, azmin, yabancı dil bilmenin önemine dikkat çekti. Batman’da bir köyde dünyaya geldiğini dile getiren Şimşek, şimdiki pozisyonuna risk alarak  cesaretle geldiğini anlattı. Şimşek, “Okuma yazma bilmeyen ailem vardı. Ben milyonda bir ihtimalin peşinden gittim. Üniversiteden mezun oldum, Ankara’da işim vardı. Fakat aldığım kararla Ben dairemi satarak  bavulumla Newyork’a gittim. Orada iş aradım ve bir çok yerde çalışarak en son kariyerimde Başbakan Yardımcısı oldum” dedi.

İkinci kez Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mezuniyet Törenine katılan Şimşek; “Burada ailelerin ve öğrencilerin bu mutlu sevincine ortak olmak beni ziyadesiyle mutlu etti. Her mezuniyet töreninde bazı tavsiyeler verilir bende buradan öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. En önemlilerinden biri asla pes etmemek bahaneler üretmemek gerekir. Ben çok zor koşullarda büyüdüm. Buna rağmen asla pes etmedim en zor koşullarda dahi hep çalıştım. Öğrencilere en büyük tavsiyem en az bir yabancı dil bilmeniz ve özelliklede İngilizce öğrenin, size daima gerek olacaktır. Çok çalışın, her şeyin daha iyisini yapmaya çalışın. Sadece düşünmekle kalmayın. Tabi ki bir ekibin parçası olacaksınız. Nerede çalışırsanız çalışın ekip ruhunu öğrenmeye çalışın. Ama doğruları da haykırmaya devam edin. Hepinizin yolu bahtı açık olsun, bundan sonraki yaşamınızda hepinize başarılar dilerim” dedi.

HKÜ 2. Mezuniyet Töreni açılış konuşmasını yapan HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu; “Bugünün özel bir anlamı var çünkü üniversite olarak bizler, 867 gencimizi profesyonel hayatlarına uğurlamanın coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bundan 8 yıl önce üniversitemizin temellerini atarken de büyük bir heyecan içindeydik. Bugün ise heyecanımız çok daha büyük. Temel atılırken önümüzde kıraç bir arazi zihnimizde gönlümüzde ise büyük bir hayal vardı. Bugün o hayali gerçekleştirmenin gururunu ve coşkusunu yaşıyorum. Bu hayalin sahibi ve bugün Üniversitemizin ismini taşıdığı abim Hasan Kalyoncu’yu rahmetle anıyoruz.

Bugün, çalışmalarımızın meyvelerini topladığımız mutlu ve onurlu bir gündür. Bugün burada hep birlikte mezun olacak gençlerimizin başarısına şahitlik ediyoruz. Ancak bu başarı, ilk olarak öğrencilerimizin başarısıdır; ancak bu başarıda onlarla beraber birçok kişinin daha payı vardır. Mezuniyete hak kazanmış gençlerimizin başarısı için akademik kadromuzun büyük bir özveri göstermesi; anne ve babaların çocuklarının geleceği için fedakârlık ederek onların eğitimine destek olmaları, her türlü takdirin üstündedir.  Söz konusu başarıda payı olan herkesi gönülden kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise; “Üniversiteler, bilimsel düşünce ve araştırmalardan elde ettiği ürünleri ülkesinin ve tüm insanlığın yararına sunan ve bulunduğu bölgeyle bütünleşen kurumlardır. Üniversiteye hizmetin ülkeye hizmet olduğunun bilinci içerisinde, tüm iç ve dış paydaşlarımızla beraber bilimsel bir yaklaşımla çağdaş bir dünya üniversitesi oluşturmayı amaçlamaktayız. Bugün, ikinci mezunlarımızı geleceğe uğurlamanın sevincini yaşıyoruz.

Bir Hasan Kalyoncu mezunu olarak; ülkenize, üniversitenize ve geleceğinize olan inancınızı ve kendinize olan güveninizi kaybetmeyin. Hasan Kalyoncu Üniversitesinden mezun olmanın gücünü, ayrıcalığını ve mutluluğunu kalbinizden eksik etmeyin. Sevgili Öğrencilerim, Allah; bundan sonraki yolunuzu aydınlık, gönlünüzü açık, başarılarınızı daim etsin! Mezuniyetiniz hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından HKÜ 1.si, 2.si ve 3.sü sahneye davet edilerek başarı belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Başbakan Yardımcısı Şimşek’in yeğeni Zuhal Şemdinoğlu’nın da aralarında bulunduğu her fakülte ve bölümün 1., 2. ve 3.leri kürsüye davet edilerek diplomaları verildi. Ardından sırasıyla isimleri okunan öğrencilere tek tek diplomaları verildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi bu yıl ikinci mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı. Tüm öğrenciler diplomalarını aldıktan sonra, keplerini coşkulu bir şekilde havaya atarak mezuniyetin tadını çıkardı. Üniversite eğitim sürecinin son noktası olarak sembolleşen kep atma anı, ailelere ve mezunlarımıza duygulu anlar yaşattı. Toplu halde kep atan mezunlarımız, hem üniversiteden mezun olmanın, hem de yeni bir hayata başlamanın heyecanını birlikte yaşadılar.

Fotoğraf Galerisi için tıklayınız

hasan kalyoncu universitesi logosu