HKÜ'den Üç Yeni Bölüm Atağı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi bünyesinde açılan “Okul Öncesi Eğitimi” ve “İngiliz Dili Eğitimi” Lisans Programları ve Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan “Anestezi Programı”, 2015 – 2016 Eğitim-Öğretim Akademik Yılında öğrenci kabul etmeye başlıyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi bu yeni açılan bölümlere öğrenci alımıyla birlikte bölüm çeşitliliği ve öğrenci kapasitesi anlamında daha da gelişmeyi hedefliyor.

HKÜ Okul Öncesi Eğitimi 4 yıllık lisans programını tamamlayanlar, okul öncesi eğitim kurumlarında öğretmen olarak görev yapabilmektedirler. Önemi gittikçe artan okul öncesi eğitiminin kamu ve özel sektör alanında çalışma imkanları mevcuttur. Yetiştirilen öğretmenler kendi özel okul öncesi eğitim kurumlarını açma yetkisine sahip olacaklardır.

HKÜ İngiliz Dili Eğitimi Bölümündeki programın temel amacı ise, mezun olacak öğretmenlerin uluslararası standartlarda çağdaş bilgi ve becerilerle donanmalarını sağlamak. Öğrencilerin; yabancı dil eğitim ve öğretimi, dilbilimi, edebiyat ve pedagoji alanlarında teorik ve uygulamalı bilgiler kazanması amaçlandığı belirtildi. HKÜ Eğitim Fakültesinin temel amacı; bu bölümlerden mezun olacak öğrencileri öğrenim gördükleri alan ve öğretmenlik mesleği ile ilgili bilgi, beceri, yöntem ve tekniklerle donanmış, teknolojik gelişmeler ile uyumlu öğretmen yeterliliklerine sahip bireyler olarak yetiştirmek.

HKÜ Meslek Yüksekokulunun vizyonu; ulusal ve uluslararası düzeyde saygın, tercih edilen, üretken, ekip çalışması yapabilen, çevresi ile etkin iletişim kurabilen, toplumun gereksinimleri doğrultusunda mesleki bilgi ve becerilerle donatılmış, ülkesine karşı sorumluluklarının farkında olan ve evrensel düzeyde hizmet verebilecek yetkinliğe sahip teknikerleri yetiştirmek.

Yeni dönemde yeni öğrencilerle daha güçlü bir Üniversite olma hedefiyle tanıtım atağı başlatan Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Tercih Döneminin başlamasıyla birlikte, Üniversite adaylarına ve ailelerine HKÜ Eğitim olanaklarının; alanında uzman HKÜ Akademisyenleri, deneyimli Rehber Öğretmenler ve Kurumsal İletişim Uzmanları tarafından aktarılacağı bildirildi.