HKÜ'den Teoriyi Pratiğe Dönüştüren Eğitim Speaking Club

HKÜ'den Teoriyi Pratiğe Dönüştüren Eğitim Speaking Club

Speaking Club
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ); teorik İngilizce bilgilerini pratiğe dökerek İngilizcesini geliştirmek isteyen öğrencilerine, Speaking Club (Konuşma Kulübü) ile destek veriyor.
HKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi (IRO) ve HKÜ English Language Teaching (ELT Club) işbirliğiyle yapılan “ Speaking Club ” ile günlük hayatta İngilizcesini pratik olarak uygulama alanı bulamayan öğrenciler dillerini geliştiriyor. Haftada bir gün öğrenci merkezli öğrenme yönteminin uygulandığı kulüpte, profesyonel ve günlük yaşamda sıkça kullanılan İngilizcenin daha iyi konuşulması ve günlük konuşma dilinin daha akıcı olması hedefleniyor.
ELT Club önderliğinde buluşan öğrenciler, uzman eğitimci eşliğinde her derste yeni bir konuyu gündeme alıyor. Kendi fikirlerini özgürce beyan ederek aynı zamanda eğlenceli ve hoş vakit geçiren öğrenciler Speaking Club sayesinde sosyalleşerek özgüven kazanıyor.
SPEAKİNG CLUB, İNGİLİZCESİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYEN HEREKESE AÇIK
Speaking Club‘a katılarak öğrencileri ziyaret eden HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz öğrencilere İngilizcenin öneminden bahsetti. Konuşmalara da dahil olan Rektör Yılmaz, öğrencilerin seçtiği konu hakkında İngilizce belirttikleri görüşlerini ilgiyle dinledi. Konuşma kulübünün eğitimleri açısından çok faydalı olacağını belirten Rektör Yılmaz, öğrencilere desteklerinin tam olduğunu söyledi.
Konuşma kulübüne İngilizce eğitimi konusunda destek veren HKÜ Uluslararası İlişkiler Ofis Uzmanı Cuvan Tanık: “Yaklaşık iki dönemdir aktif olan kulübümüz son zamanlarda daha fazla akademisyen ve öğrencinin katılımıyla kendini geliştirmeye devam ediyor. İngilizcenin git gide önem kazandığı günümüzde katılım sağlayan herkese yanlış ya da doğru farketmeksizin konuşma hakkı veriyoruz. Fikirlerini özgürce beyan edebildikleri için bu da onlara ayrıca bir özgüven veriyor. Kulüp herhangi bir üyelik istemediği için Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde bulunan ve İngilizcesini geliştirmek isteyen herkese açık”dedi.
Speaking Club Nedir?
Speaking Club (Konuşma Kulübü), varolan İngilizce bilgilerinin çoğunlukla konuşarak pratik yapılmasını sağlayan bir etkinlik kulübüdür.  Speaking Club, İngilizce’nin özgüvenli, doğru ve akıcı bir şekilde konuşulmasına yardımcı olmayı amaçlar. Eğitmen eşliğinde İngilizce’yi ve İngilizce konuşmayı sevdiren ders dışı bir uygulamalı eğitimdir.
 

hasan kalyoncu universitesi logosu