HKÜ'de, Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi Yapıldı

HKÜ'de, Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi Yapıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu tarafından Gaziantep’te ilk kez düzenlenen ve 3 gün sürecek olan “1. Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi”, alanında uzman 40 Bilim İnsanının katılımı ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde başladı.

 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nun organize ettiği 1. Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi’ne; Şehitkâmil Kaymakamı Sn.Mehmet Aydın, Oğuzeli Belediye Başkanı Sn.Mehmet Sait Kılıç, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Sn.Prof.Dr.Metin Karakök, Mütevelli Heyet Danışmanı Sn.Songül Kalyoncu, Mütevelli Heyet Üyesi Sn.Haluk Kalyoncu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sn.Prof.Dr.Tamer Yılmaz, Rektör Danışmanı Sn.Prof.Dr.Edibe Sözen, Rektör Yardımcısı Sn.Prof.Dr.Zerrin Pelin, Değerli Basın Mensupları, Gaziantep ve çevre illerden gelen katılımcılar katıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu tarafından düzenlenen 1.Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresinde; "Yoğun Bakıma Giriş", "Yoğun Bakım Hemşirelerinin hak ve sorumlulukları", "Yoğun Bakımda Sınıflama Sistemleri", "Yoğun Bakımda Hasta ve Çalışan Güvenliği", "Yoğun Bakım Hemşireliğinde Uzmanlaşma Gerekli midir?", "Yoğun Bakımda Ekip Kavramı ve Organizasyonu", "Yoğun Bakımda Sık Karşılaşılan Etik İkilemler ve Çözüm Önerileri", "Yoğun Bakımda Diyabet Hastasının Hemşirelik Yönetimi", "Yoğun bakım enfeksiyonları: Epidemiyolojisi, Nedenleri, Önemi, Periferik İntravenöz Kateter enfeksiyonlarını önlemeye yönelik kanıtlar ve uygulama önerileri", "Yara bakımında kanıtlar ve uygulama önerileri", "Yoğun Bakım Hastasında Beslenme İlkeleri: Oral/Nazogastrik/Parenteral ve Yoğun Bakımda Renal Replasman Tedavisi ve Hemşirelik Yönetimi" gibi çok sayıda konu ele alındı.
 

Kongremizin açılış konuşmaları; Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokul Müdürü Sn.Doç.Dr. Ayla Yava, Rektör Yardımcısı Sn.Prof.Dr.Zerrin Pelin ve Rektör Sn. Prof.Dr Tamer Yılmaz tarafından yapıldı.

 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sn.Prof.Dr Tamer Yılmaz açılış konuşmasında; “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz “Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi”nin açılışını onurlandırdığınız için teşekkür ediyor ve bildirilerini sunmak üzere gelen tüm değerli akademisyen ve uygulayıcı arkadaşlarıma hoşgeldiniz diyorum. Değerli Misafirler, kongremizin temasını “Bilimin Işığında Bakıma Yön Verme: Bilginin Uygulamaya Aktarılması” olarak belirledik. Kongremizin öncelikle sağlık hizmetine yönelik sorunların ilgili kurumlarca birlikte, bilimsel ve objektif kriterler ışığında tartışılması ve ortak çözüm yolları geliştirilmesine katkıda bulunmasını diliyorum” dedi.

Sn. Yılmaz ayrıca, “Değerli Misafirler, sözlerime son vermeden önce verimli bir kongre olmasını, sağlık hizmetleri adına bizlere ışık tutmasını diliyorum. Bu bağlamda Kongremizde, hiçbir karşılık beklemeden bilgilerini bizimle paylaşan değerli hocalarımıza, katılımcılarımıza ve başta Ayla Yava Hocam olmak üzere, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Kongre verilen plaket töreni ile devam etti.

hasan kalyoncu universitesi logosu