HKÜ’de ‘Ortadoğu’da Son Gelişmeler’ Paneli Gerçekleşti

HKÜ’de ‘Ortadoğu’da Son Gelişmeler’ Paneli Gerçekleşti

26 Şubat 2015 tarihinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Hukuk Fakültesi Amfisinde“Ortadoğu’daki Son Gelişmeler” konulu Panel düzenlendi.

Hasan Kalyoncu ÜniversitesiHukuk Fakültesi Amfisinde,“HKÜ Ortadoğu Araştırma Merkezi”tarafından organize edilen Panele;HKÜ Mütevelli Heyeti Danışmanı Sayın Songül Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr. M. Hanifi Aslan, Prof.Dr. Yaşar Özbay, HKÜ akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

“HKÜ Ortadoğu Araştırma Merkezi”nindüzenlemiş olduğu “Ortadoğu’da Son Gelişmeler” Paneline,Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Vehbi Baysalkonuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapanHasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz; “Çok değerli bilim insanlarının Üniversitemize gelip sunumlar yapmasını ve bildiriler sunmasını çok önemsiyoruz. Bugün bunlara bir yenisini daha ekliyoruz. Değerli insanları burada ağırlamaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Yrd.Doç.Dr. Vehbi Baysal; “Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde kurulan “Ortadoğu Araştırmaları Merkezi” ev sahipliğinde organize edilen Panelde olmaktan çok mutluyum. Bugün burada sizlerle; Ortadoğu’nun barışa ermesi için alınacak önlemler, Ortadoğu’daki sorunlar ve problemleri tartışacağız” dedi.

Panelde; Ortadoğu’daki ülkeleri derinden etkileyen siyasi ve toplumsal olaylar, yerel ve bölgesel olduğu kadar, küresel halkları da çok farklı seviyelerde etkilemeye devam ettiğini, güncel durum ve bunların sebepleri üzerinde geniş çaplı bir analiz yapıldı.

Günün anısına Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz, Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Sayın Yrd.Doç.Dr. Vehbi Baysal’a hediye takdim etti.

Panel, soru-cevap kısmı ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

 

 

 

hasan kalyoncu universitesi logosu