HKÜ'de Başbakan Yardımcısı Doç.Dr. Yalçın AKDOĞAN'ın Katılımıyla Akademik Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi

HKÜ'de Başbakan Yardımcısı Doç.Dr. Yalçın AKDOĞAN'ın Katılımıyla Akademik Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı “Akademik Yıl Açılış Töreni”  26 Eylül 2014’te HKÜ-Kongre ve Kültür Merkezi binasında gerçekleştirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu Tören’e; T.C. Başbakan Yardımcısı Sn. Yalçın Akdoğan, Gaziantep Valisi Sn. Erdal Ata, AK Parti Milletvekilleri Sn. Abdullah Nejat Koçer, Sn. Şamil Tayyar, Sn. Mehmet Erdoğan, Sn. Derya Bakbak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Fatma Şahin, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Sn. Muhittin Şahin Sanko Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Ahmet Sınav, Şahinbey Kaymakam Vekili Sn. Mehmet Haşim Çelik, Şehitkâmil Kaymakamı Sn. Ali Dursun, Oğuzeli Kaymakamı Sn. Arif Gül, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Sn. Jan. Alb. Adnan Arslan, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Sn. Ali Gezer, Şahinbey Belediye Başkanı Sn. Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Sn. Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Sn. Mehmet Sait Kılıç, AK Parti İl Başkan Vekili Sn. Hakan Aslansoy, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sn. Cemal Kalyoncu, Mütevelli Heyet Üyeleri; Sayın Haluk Kalyoncu, Sayın Mehmet Okyay, Sayın Mustafa Çakmak, Sayın Necip Fazıl Yılmaz, Sayın Fatih Büyükkonuklu, Sayın Hasan Gürsoy, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gazeteci Yazar Sn. Abbas Güçlü, HKÜ Akademik & İdari Personeli ve HKÜ öğrencileri katıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Akademik Açılış Töreni, 26 Eylül 2014 Cuma günü saat 13.30’da HKÜ-Kongre ve Kültür Merkezi Binasında; T.C. Başbakan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, Gaziantep ili Protokol Mensupları, Gaziantep ili Milletvekilleri ve Üniversite Mütevelli Heyetinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Prof.Dr. Tamer YILMAZ Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2014-2015 Akademik Açılış Töreninde KonuşuyorAçılış Konuşmasını yapan Rektör Yılmaz; “Bu mutlu ve coşku dolu programla başlayacağımız 2014–2015 Akademik Yılının Üniversitemiz ve tüm mensupları için hayırlı olmasını diliyor sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Değerli Konuklar, Üniversiteler, bilimsel düşünce ve araştırmalardan elde ettiği ürünleri ülkesinin ve tüm insanlığın yararına sunan ve bulunduğu bölgeyle bütünleşen kurumlardır. Üniversiteye hizmetin ülkeye hizmet olduğunun bilinci içerisinde, tüm iç ve dış paydaşlarımızla beraber bilimsel bir yaklaşımla katma değer sağlayan projeler üretmeyi ve uluslararası üniversitelerle rekabet edebilecek çağdaş bir dünya üniversitesi oluşturmayı amaçlamaktayız. Üniversitemiz genç ve dinamik bir eğitim kurumudur. Böyle bir eğitim kurumunda çağdaş, demokratik ve katılımcı yönetim geleneğinin oluşturulması ve sorunsuz yürütülmesi için kurumsal bir yönetim sistemine ihtiyaç vardır. Bu bağlamda, kurumsallaşma ve geleceği planlama çerçevesindeki önemli yaklaşımlarımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle yenilikçi, girişimci, çözüme odaklı, dinamik, saydam ve katılımcı, çalışanlarını teşvik eden ve ödüllendiren performansa dayalı adaleti ve tutarlılığı öne alan, her türlü karşı görüş ve eleştiriyi hoşgörü ile karşılayan ve denetime açık bir yönetim anlayışı hedefliyoruz. Öğrenci merkezli eğitim-öğretimin dünya standartlarına uygun olarak yapıldığı ve akredite olduğu, kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin genişletildiği, eğitim teknolojilerinin tüm olanaklarının kullanıldığı, modern kütüphane ve laboratuvarlara sahip, öğrenciler için uygun barınma, çalışma ve dinlenme mekanlarının sağlanacağı, bir Eğitim-Öğretim anlayışı hedefliyoruz. Toplumun ve sanayinin problemlerine çözüm getiren, bilim ve teknoloji üreten, ulusal ve uluslararası üniversiteler ile işbirliklerinin kurulacağı sanayi kuruluşlarına yönelik Ar-Ge yapan, bir Araştırma-Geliştirme anlayışı hedefliyoruz” dedi.

Sayın Cemal Kalyoncu Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2014-2015 Akademik Açılış Töreninde Konuşuyor

HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Cemal Kalyoncu ise; “Şahsım ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve Eğitim Hizmet Vakfı adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. 2014-2015 akademik yılı açılış törenine hepiniz hoşgeldiniz. Değerli konuklar, yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın heyecanı içindeyiz. Hepimizin bildiği gibi üniversitelerimiz; yalnız hizmet veren değil, aynı zamanda bilgi ve teknoloji üreten kurumlardır. Bu özellikleriyle üniversiteler ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmekte ve bilgiyi insanlığın yararına sunmaktadır. Sayın Başbakan Yardımcım ve değerli konuklar; 2009 yılında temelini attığımız Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde kurulmuş ilk vakıf üniversitesidir. 2010 yılında ilk öğrencilerini alarak Eğitim-Öğretim hayatına başlayan üniversitemizde; 5 Fakülte ve 2 Yüksekokul faaliyet göstermektedir. Özetle; üniversitemiz kurulduğu günden itibaren akademik bilgisi ve mesleki donanımı yüksek bireyler yetiştirmek ve geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesine katkı sağlamak amacındadır. 2014-2015 Akademik Yılı bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Çünkü Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak bir ilki yaşıyor ve ilk mezunlarımızı veriyoruz. Bu, üniversitemiz için bir gurur ve övünç kaynağıdır. İlk öğrencilerimizle başladığımız bu yolculuğun mutlu bir sona ulaşmasının heyecanını ve aynı zamanda bu yılın sonunda onları uğurluyor olmanın hüznünü yaşayacağız. Sayın Başbakan Yardımcım, bugüne kadar Üniversitemize göstermiş olduğunuz ilgiden ve bu yoğun gündeminizde Üniversitemizi ziyaret ederek, bu ilginizi bizlere bir kez daha hissettirmiş olmanızdan dolayı size teşekkür ediyorum. Tüm saygıdeğer konuklara ve kuruluşundan itibaren üniversitemize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen tüm dostlarımıza şükranlarımı sunuyor ve Sevgili Ağabeyim Hasan Kalyoncu’yu rahmetle yad ediyorum. Yeni akademik yılın üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisiyle saygılarımı sunuyorum” dedi.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Sayın Prof. Dr. Muhittin Şimşek Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2014-2015 Akademik Açılış Töreninde Konuşuyor

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Sayın Prof. Dr. Muhittin Şimşek; “Türkiye, 180 Üniversitesi ve 5 milyon öğrencisi ve 140.000 Akademisyeni ile bölgesinde yüksek öğretim alanında cazibe merkezi haline gelmeye başlamıştır. Aynı şekilde Gaziantepimiz de 4 Üniversitesi ile bölgesinde cazibe merkezi haline gelmeye başlamıştır. Değerli dostlar, sevgili öğrencilerimiz; dünya değişiyor, ülkeler, konumlar, coğrafyalar, siz, biz, hepimiz değişiyoruz. Hani derler ya değişmeyen tek şey değişimdir. Hayır, öyle değildir. Değişmeyen 2 şey var. Bunlar; Ölüler ve deliler. Bunlar değişmezler. Biz tabiki gelişiyoruz, değişiyoruz. Gelişip değişirken büyüyoruz. Devletimiz bir vizyon ortaya koydu. 2023 vizyonu. Bu günler yaklaşıyor. Bu günleri yaşatacak ve gerçekleştirecek olan sevgili öğrencilerimiz. Bugün ilk adımınızı attığınız Üniversiteden mezun olacak olan değerli kardeşlerimiz sizlersiniz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2014-2015 Akademik Açılış Töreninde Konuşuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Fatma Şahin; “Zamanın ruhunu yakalamamız ve değişimi yönetmemiz gerekir. Bilgi ve teknoloji çağında bugün bilgi ekonomisinden, akıllı ekonomiden bahsediyoruz. Bütün dünya tarihindeki gelişmeleri incelediğimiz zaman, bilgiyi elinde tutanın iktidar olduğunu gördüğümüz ve medeniyeti yönettiğimiz bir tarihimiz ve bir kültürümüz var. O yüzden yeni hedeflere ilerlerken bugün Gazi şehrimizin de nasıl bir sanayi ticaret ve kültür şehri ise artık üniversiteler şehri olmasının büyük bir onurunu ve şerefini yaşıyoruz. Kalkınma ve demokrasi yerelde başlar anlayışıyla bilimi ve aklı yol haritası olarak önümüze alıyoruz. Şehrimizin bütün sorunlarını, üniversitemizin bakışını, hocalarımızın fikrini, bize gösterdiği ışığı ve öğrencilerimizin heyecanını çok önemsiyoruz” dedi.

Doç.Dr. Yalçın Akdoğan Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2014-2015 Akademik Açılış Töreninde Konuşuyor

Yapılan açılış konuşmalarının ardından T.C. Başbakan Yardımcısı Sayın Doç.Dr. Yalçın Akdoğan ise; “Değerli arkadaşlar, her yeni dönem yeni heyecanların, projelerin hayata geçmesini sağlar. Üniversiteler, bilgi birikimleri, kültürleri ve uygulama yetenekleriyle ülkelerin değişiminde ve gelişiminde önemli işlevler üstlenirler. Aslında biz medeniyetimize dönüp baktığımızda, daha dünyada Üniversiteler yokken biz üniversiteler kurmuşuz. Akademik ve bilimsel çalışmalar yapmışız. Değerli öğrenci kardeşlerim, Üniversite hayatı bir insanın kişisel yol haritasını çizdiği, geleceğini planladığı bir kader çizgisidir. Onun için bu günleri iyi değerlendirin. Bu sınıfların, sıraların sizlere sunduğu imkanlardan azami derecede faydalanmalısınız. Hepimiz genel olarak üniversitedeki güzel anılarımızdan bahsederiz. Hayatımızın en güzel günleridir. Gençlik zaten hayalcidir düşüncesi vardır. Zaten gençlerin hayali olması lazım, hayali olmayan insan başarısız insan demektir. Bir ağabeyiniz olarak söylüyorum ki bu yıllar geleceğiniz için altın yıllar olarak görebilirsiniz. Öncelikle hayatınızın amacı olsun. Hayatın daha başka ulvi bir gayesi vardır. Asıl olan o sürecin hedefi ve amacıdır. Önümüzdeki yıllara daha umutla bakabilirsiniz. Çünkü Türkiye'de çok devasa aşamalar oldu. Her alanda gümbür gümbür gelişen ve dünyaya umut olan gelişmeler oldu. Artık Türk pasaportu daha itibarlı, Türk Lirası daha değerli ve Türk markaları daha kıymetli. Bundan dolayı sizler de daha umutlu olmalısınız ve Türkiye yolculuğuna ben nasıl katkıda bulunabilirim demelisiniz” diyerek konuşmasına devam etti.

Cemal Kalyoncu Sayın Doç.Dr. Yalçın Akdoğan a hediye verirken Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2014-2015 Akademik Açılış Töreninde Konuşuyor

Yapılan protokol konuşmalarının ardından T.C. Başbakan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Yalçın Akdoğan’a,  Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Cemal Kalyoncu hediye takdim etti.

hasan kalyoncu universitesi logosu