HKÜ'de Anlamlı Buluşma

HKÜ'de Anlamlı Buluşma

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin 5. iftar yemeğinde "Hasan Kalyoncu dostları" bir araya geldi. Üniversite kampüsü içinde bu yıl hizmete giren HKÜ Camii’nin avlusunda verilen İftar Yemeğinin Açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz, daha yeni bir Üniversite olmalarına rağmen pek çok alanda üst sıralara tırmandıklarını söyledi.

Yemeğin Açılışında konuşan Yılmaz, Üniversitenin 6 yılda geldiği noktayı değerlendirerek, kısa bir süre içinde pek çok alanda ülke dereceleri kazandıklarını ve ilk sıralarda yer almaya başladıklarını söyledi. Yılmaz, "6 yıllık geçmişe sahip Üniversitemiz; 5 Fakülte, 3 Yüksekokul ve 3 Enstitüde 19 Lisans Programı, 15 Lisansüstü Programda 3 bin 100 öğrenciye hizmet veriyor. Bu yıl 4 yeni bölüm açtık, 975 kontenjanımız var, önümüzdeki günlerde açıklanacak olan ÖSYM sonuçlarında tamamını doldurmayı hedefliyoruz" dedi.

 

Eğitim-Öğretim faaliyetlerine bir takım yenilikler getirdiklerini bildiren Yılmaz, "Co-Op sistemine geçerek öğrencilerimizin sürelerinin önemli bir bölümünü Sanayide İşletmelerde geçirmelerini sağladık. Sanayi tesislerine ve ilgili İşletmelere Teknik Geziler düzenliyor ve Seminerler veriyoruz. Sadece derse girerek Üniversite okunmaz, öğrencilerimize Mentörlük sistemiyle Sanayiden rehber atadık. Bu sistemde öğrenci eksik kaldığı yönleri, bilmediklerini direkt sahada olanlardan aldığı bilgi ve tecrübe desteğiyle tamamlıyor" dedi.

 

Daha yeni kurulmuş bir Üniversite olmalarına rağmen önemli başarılar elde ettiklerini söyleyen Yılmaz, "Ulusal ve Uluslararası değişime de çok önem veriyoruz. 25 ülke ile ERASMUS anlaşmamız var. Bunların başında Almanya, Portekiz ve İtalya gibi Eğitimde önde olan ülkeler geliyor. Öğrenciler ve Sanayimiz için önemli olan “Teknoloji Transfer Merkezi” açtık. Üniversite-Sanayi İşbirliğini geliştiriyoruz. Bölgenin ilk “Çevre Analiz Laboratuvarı”nı kurduk, kentsel dönüşüm yetkisi aldık" diye konuştu.

 

HKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Cemal Kalyoncu ise, "Hasan Kalyoncu dostları" olarak hitap ettiği davetlilere; verdikleri destekler için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Üniversitenin kuruluş çalışmaları ve merhum Hasan Kalyoncu'nun Eğitim sevdasına dikkat çekti. Sayın Kalyoncu, "Biz Mütevelli Heyeti ve aile olarak bu mekanın fiziki imkanlarını ve yönetimin taleplerini karşılıyoruz. Özellikle fiziki alanda Üniversitemiz belli Üniversiteler arasına girdi. Bu yeterli mi? Elbette değil. Daha iyisini inşallah yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Üniversitelerin sadece fiziki mekanlar yaparak gelişmeyeceğini belirten Kalyoncu, "Burada gençlerimizi yetiştirecek hocalarımıza büyük bir iş düşüyor. Bu mübarek gecede hocalarımızdan, ülkemizin geleceğine imza atacak gençlerin yetişmesinde üstün gayret göstermelerini ve bilim alanında büyük başarıları sağlamalarını gönülden istiyorum. Onlar bunu yapınca biz de yapabileceğimizin daha fazlasını yapacağımıza HKÜ Mütevelli Heyeti adına söz veriyorum" dedi.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mehmet Durdu Yetkinşekerci ise, 1983 yılında merhum Hasan Kalyoncu ile birlikte Eğitim Vakfını kurduklarını belirterek, "O zaman değerli dostlarımızla ülkemizin geleceği için küçük bir adım atmıştık. Merhum Hasan beyin inançlı ve kararlı duruşu, bugün önemli bir Üniversitenin oluşmasını sağladı. Kendisini rahmetle anıyorum" diye konuştu.

 

İftar yemeğine Gaziantep Valisi Sayın Erdal Ata ve eşi, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sayın Mehmet Durdu Yetkinşekerci ve eşi, İl Emniyet Müdürü Sayın Ali Gezer ve eşi, HKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Cemal Kalyoncu ve eşi, HKÜ Mütevelli Heyet Üyeleri, HKÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Sayın Prof. Dr. Metin Karakök, Şehitkâmil eski Belediye Başkanı Sayın Metin Özkarslı, Oğuzeli eski Belediye Başkanı Sayın Bekir Öztekin, HKÜ Akademisyenleri, Özel Erdem Koleji Yöneticileri ve her iki kurumun İdari Çalışanları katıldı.

 

 

hasan kalyoncu universitesi logosu