HKÜ'de Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

HKÜ'de Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen “İnsanlık adına büyük bir lütuf ve âlemlere rahmet olarak gönderilen, doğruluğun, iyiliğin ve güzelliğin habercisi olan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizin doğum günü münasebetiyle düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” Etkinliği, 17 Nisan 2014’te HKÜ-Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu Etkinliğe; Başbakan Yardımcısı Sn. Prof.Dr. Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanı Sn. Prof.Dr. Mehmet Görmez, Gaziantep Valisi Sn. Erdal Ata,Gaziantep Koordinatör Valisi Sn. Veysel Dalmaz, AK Parti Milletvekilleri Sn. Abdulkadir Aksu, Sn. Halil Mazıcıoğlu, Sn. Fahrettin Poyraz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Fatma Şahin, Yargıtay Üyesi Sn. Ahmet Ceylani Tuğrul, Sayıştay Üyesi Sn. Rıdvan Güleç, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sn. Prof.Dr. M. Yavuz Coşkun, Zirve Üniversitesi Rektörü Sn. Prof.Dr. Adnan Kısa, Sanko Üniversitesi Rektörü Sn. Prof.Dr. Ahmet Sınav, Libya Büyükelçisi Abdurrazag Mukhtar,  Şahinbey Kaymakamı Sn. Uğur Turan, Şehitkâmil Kaymakamı Sn. Mehmet Aydın, Oğuzeli Kaymakamı Sn. Arif Gül, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Sn. Ali Gezer, Şahinbey Belediye Başkanı Sn. Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Sn. Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Sn. Mehmet Sait Kılıç, AK Parti İl Başkanı Sn. Ahmet Uzer, Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Sn. Cahit Nakıpoğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Celaleddin Ekinci, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sn. Cemal Kalyoncu, Mütevelli Heyet Üyeleri; Sn. Ömer Faruk Kalyoncu, Sn. Haluk Kalyoncu, Sn. Mehmet Okyay, Sn. Mustafa Çakmak, Sn. Necip Fazıl Yılmaz, Sn. Temur Bülbül, Sn. Asım Özsöyler, Sn. Fatih Büyükkonuklu, Gaziantep Sanayi Odası Onursal Başkanı Sn. Abdulkadir Konukoğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sn. Prof.Dr. Tamer Yılmaz, Üniversite Akademi ve İdari Personeli ve öğrencileri katıldı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kampüsü içinde yapımı tamamlanan, Selçuklu mimarisinden esinlenerek projelendirilen; kendine özgü mimarisi, modernize edilmiş stili ile dikkat çeken, minaresi “Elif” harfi ile taçlandırılmış ve ilk kez ibadete açılan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Camiisi, Diyanet İşleri Başkanı Sn. Prof.Dr. Mehmet Görmez tarafından törenle ibadete açıldı.
 
 
Bölgenin en büyük Kongre Merkezi olma özelliği taşıyan, akustik ve modern tasarımı ile dikkat çeken Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nin açılışı; Başbakan Yardımcısı Sn. Prof.Dr. Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanı Sn. Prof.Dr. Mehmet Görmez, Gaziantep ili Protokol mensupları, Milletvekilleri ve Üniversite Mütevelli Heyetinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.
 
 
Program öncesi; Canlı Ney dinletisiyle birlikte, “Zamanı Aşan Çizgiler” adını taşıyan Hat Sanatı Sergisi, İslam sanat tarihinin önemli dallarından biri olan Ferman ve Hat sanatına gönül veren sanatseverleri buluşturdu. Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda,  İbrahim Sadri ve grubu tarafından “Naat-ı Şerif Dinletisi' sunuldu. Yapılan Protokol konuşmalarının ardından Fatih Koca tarafından “Tasavvuf Müziği Dinletisi” sunuldu. Program sonunda, Peygamber Efendimizin sevdiği yemek olan Tirit ikramı gerçekleştirildi.

 

 
 
 
 
Açılış konuşması yapan Rektör Yılmaz; “Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak düzenlediğimiz programa teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin doğum yıldönümünün tüm insanlığa huzur, mutluluk, kardeşlik ve barış getirmesini diliyorum. İnsanlığın karanlıktan aydınlığa çıkışında çok önemli bir yere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle tüm İslam Âlemi’nin “Kutlu Doğum Haftası’nı” tebrik eder, Kutlu Doğum Haftasının milletimize, İslâm âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini, Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasını, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini diler, saygılar sunarım” dedi.
 
 
 
 
Yapılan protokol konuşmalarının ardından Başbakan Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanı Sn. Prof.Dr. Mehmet Görmez’e, plaket takdim edildi. Sevgili Peygamberimizin gönülleri sevgiyle birleştiren çağrısına kulak vererek, birlik, barış ve esenlik içinde yaşamanın gerekliliğini daha iyi anlamamızı sağlayacak olan Kutlu Doğum Haftası Etkinliği’ne ilgi çok büyük oldu.
 
 

 

hasan kalyoncu universitesi logosu