HKÜ ve PTT'den Önemli İşbirliği

HKÜ ve PTT'den Önemli İşbirliği

ptt
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) arasında “PTT ile Eğitim İşbirliği” protokolü imzalandı.
PTT Genel Müdür Kenan Bozgeyik ve yardımcıları, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu ve HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın katılımlarıyla yapılan; “PTT ile Eğitim İşbirliği” protokolü birçok ortak çalışmayı kapsayacak. Bu eğitim işbirliği ile birlikte bölgenin en güçlü vakıf üniversitesi ile Türkiye’nin lider şirketi güçlerini birleştirecek. Bu bağlamda imzalanacak olan eğitim işbirliği; bilimsel, kültürel ve sportif alanlarda yeni açılımlara yol açacağı belirtildi.
 
Yenilikçi ve gelişimci bilim merkezi olarak çalışmalarını sürdüren Hasan Kalyoncu Üniversitesi eğitim projelerindeki başarılarını gün geçtikçe arttırıyor. Bu kapsamda eğitim işbirliği çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen HKÜ, PTT ile ortak bir eğitim işbirliği protokolü imzaladı. HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende imzalar, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından atıldı.
 
“Protokolün Hayırlı ve Verimli Olmasını Temenni Ediyorum”
Törende Üniversite olarak toplum yararına projeler üretmenin önemine vurgu yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz: “Hasan Kalyoncu Üniversitesi, bölgenin ilk vakıf üniversitesidir. Kurulduğu günden bu yana yenilikçi ve girişimci olma özelliği ile vizyonunu sürekli geliştirerek ön plana çıkıyor. Üniversitelerin en önemli görevi eğitim-öğretim yapmaktır. Bununla birlikte topluma fayda sağlayan hizmetler vermek ve toplum yararına projeler üretmekte üniversitelerin görevleri arasındadır. PTT’nin her zaman üniversite gençlerinin yanında olduğu bilinmektedir. Türkiye’nin lider kuruluşlarından PTT ile imzaladığımız bu protokol çeşitli ortak çalışmaları kapsayacak. İmzaladığımız işbirliği protokolü; eğitim, bilim, teknoloji ve spor gibi çeşitli alanlarda yeni açılımlara yol açmasını hedefliyoruz. Bu düşünceler doğrultusunda Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile PTT arasında gerçekleşecek olan bu protokolün hayırlı ve verimli olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
“Dünya Markası Oluşturmak İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz”
 
Ülkemizin önemli eğitim ve kültür merkezi Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile birlikte tarihi bir protokole imza atıyoruz diyen PTT Genel Müdür Kenan Bozgeyik: “Çok önemli çalışmaları ve işbirliklerini burada gerçekleştireceğiz. Hepinizin bildiği gibi bu ülkenin istiklalinde ve istikbalinde olan posta teşkilatımız 76 yıldır bu ülkenin iyi gününde, kötü gününde 80 milyon vatandaşın yanında olmuştur. Bizler bu ideal ile bugün yönetimde olan bütün ekibimizle ülkemize değer katmak ve dünya markası oluşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bu gayretin içerisinde mutlaka teknoloji, bilgi ve beceri olması lazım. Bunu da üniversitelerimizle birlikte yapacağız. Gençlerimize yeni istihdam sahaları açmak ve yeni atılımlara yol açmak için sayısız faydaları olan protokolü bugün imzalıyoruz. Bu protokolün ülkemize, teşkilatımıza ve üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Tören sonunda PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu ve HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’a günün anısına “Pul Koleksiyonu ve Telgraf” hediye etti. Eğitim İşbirliği imza töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

hasan kalyoncu universitesi logosu