HKÜ İİSBF Açılış Dersi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten

HKÜ İİSBF Açılış Dersi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten


Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı “HKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Açılış Dersi” Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde (KKM) yapıldı.
HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen “HKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Açılış Dersi”, T.C. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in teşrifleriyle gerçekleştirildi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı İİSBF Açılış Dersi, HKÜ-Kongre ve Kültür Merkezi Binasında; T.C. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Üniversitenin Mütevelli Heyeti, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ Akademik & İdari Personeli ve HKÜ öğrencileri katıldı.
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Açılış Dersi” açılış konuşmaları; Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi İİSBF  Dekanı Prof. Dr. İbrahim Yıldırım tarafından yapıldı. Programın Açılış Konuşmasını yapan HKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Dekanı Prof. Dr. İbrahim Yıldırım; “2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının hepinize ve hepimize hayırlı olmasını yürekten temenni ediyorum” dedi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise; “Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı “İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF)  Açılış Dersi”ne hepiniz hoşgeldiniz. Sevgili Öğrenciler, önünüzde çok önemli bir akademik yıl var. Açılış dersinizin hepinize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinin (İİSBF) yeni Eğitim-Öğretim yılının ilk dersine İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencilerinin ilgisi yoğun oldu. Yapılan açılış konuşmalarının ardından İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencileriyle biraraya gelen T.C. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk derste önemli iktisadi teori ve fikirleri öğrencilerle paylaştı.
Moderatörlüğünü  HKÜ Rektörü Tamer Yılmaz’ın yaptığı, “Maliye Bakanı ile Açık Açık” Paneli soru cevap şeklinde yapıldı. HKÜ’lü öğrenciler merak ettikleri soruları Bakan Mehmet Şimşek’e sordular. Öğrencilerin sorularına cevap veren Şimşek, kendi yaşamından da öğrencilere tecrübeler aktardı. Zor şartlar altında okuduğunu belirten Şimşek, öğrencilere şunları söyledi: “Benim daima farklı hedeflerim vardı, çok eskiden futbolcu olmak gibi hayallerim vardı ancak zaman değiştikçe hedeflerim de değişti. İlk olarak Araştırma Görevlisi oldum ancak çok uzun bir süre bu işe devam etmedim. Çünkü benim farklı hedef ve hayallerim vardı. En büyük hedefim yurtdışında eğitim görmek ve çalışmaktı. Zor da olsa bunu başardım ve özellikle yurtdışında şunu farkettim, sadece lisans bitirmekle meslek uzmanı olunmuyor. Ne zaman gerçek anlamda bir işe başlanırsa o zaman bir işte uzman ve tecrübe sahibi olunabiliyor. Siz genç arkadaşlarıma da en büyük tavsiyem, sadece lisans mezunu olmakla kalmayın, kendinizi her anlamda geliştirmek için daha iyi eğitimler alarak, işinizde tecrübe sahibi olun” dedi.
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Açılış Dersi sonunda Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, T.C. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e plaket takdim etti. Program sonunda Mehmet Şimşek, HKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencileriyle toplu fotoğraf çektirdi.
 

hasan kalyoncu universitesi logosu