HKÜ, Erdem Kolejinde Kariyer günleri düzenledi

HKÜ, Erdem Kolejinde Kariyer günleri düzenledi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ); yaklaşan LYS sınavı öncesi, üniversite adaylarına Erdem Kolejinde; “Mesleki Kariyer Günleri” düzenledi.

HKÜ, öğrencilerine her anlamda destek sağlamak ve gelecekleri ile ilgili doğru kararlar verebilmeleri için, Erdem Kolejinde mesleki kariyer günleri düzenleyerek, öğrencilere meslek seçimlerinde dikkat etmeleri gereken hususları anlattılar. HKÜ tarafından düzenlenen kariyer gününe; Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Çelebi ve her bölümden bir akademisyen olmak üzere 17 akademisyen katıldı.

Açılış konuşması yapan Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Çelebi: ”Ben Gaziantepli değilim Gaziantep’e gelirken de buranın bir üniversite şehri olmadığını ama olmaya aday olduğunu biliyordum. Bölgenin de en büyük üniversite olmasına aday bir üniversitede görev alıyorum. HKÜ çok büyük bir gelecek vaat ediyor ki tercihinizi mutlaka bizden yana yapın. Ne zaman kafanıza takılan bir şey varsa sormak istediğiniz bir şey varsa gelin hiç çekinmeden bizlere sorunuz, görünüz, öğreniniz” dedi.

“Klişelerten kurtulun”

Konuşma yapmak için kürsüye gelen HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, öğrencilere tercih yaparken dikkat etmeleri gereken hususları belirtirken, öğrencilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Çok değerli gençler; bir kariyer toplantısı yapıyoruz. Bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle kendi karakterinizi çok iyi tanıyor olmanız gerekiyor. Burada rehberlik öğretmenleri size fayda sağlayacaktır. Ama önce kendinizi bir gözden geçirmeniz gerekiyor. Hangi meslekte hangi kariyer planında mutlu olacaksınız bunu bilmeniz lazım. Devamlı birtakım klişe meslekler üzerinde duruluyor. Evet bunlar önemli ama gerçekten bu bölümleri istiyor muyuz? Diye düşünün daha sonra tercih yapınız. Eğer bir meslek seçecekseniz, mesleğin kendisinden çok sizin o meslekle ne kadar uyuştuğunuz önemli. Benim en büyük tavsiyem önce mesleği iyi seçmek ondan sonra üniversite tercihi yapmak gerekir.

3. nesil üniversiteler var, siz gençler bu üniversiteleri iyi takip etmeniz gerekir. Bir üniversite çok köklü bir üniversite olabilir ama yeni nesil üniversite değilse, sizin istediğiniz eğitimi verme şansı olmayabilir. Artık yeni nesil üniversitelerde daha pro-aktif bir eğitim var. Pro-aktif eğitim ne demek; bir şey yapmaya karar verdiğinizde ona önceden aksiyon göstermek…

Üniversitelerin 3 temel görevi var, bunları mutlaka incelemeniz lazım. Birincisi eğitim ve öğretimi çok iyi yapması ki, genellikle çok üniversite bunu çok iyi yapar ama diğer noktalara dikkat etmez. Önemli olan diğer maddeler ise bir üniversitenin, araştırmacı ve gelişimci bir nesli yetiştirmesinin gerekliliğidir. HKÜ sizin üniversiteniz biz her zaman sizlere gelemesekte siz istediğiniz zaman gelebilirsiniz. Ayrıca üniversitemiz çok iddialıdır. Bölgenin ilk üniversitesi ve İstanbul’daki birçok üniversiteden daha başarılıdır” diyerek üniversite adaylarına mesleki yaşamlarında ve tercihlerinde yararlı olabilecek bilgiler verdi.

Erdem Koleji öğrencileri tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanan programda öğrenciler akademisyenlere merak ettiği tüm soruları sorma fırsatı yakaladılar. Rektör Yılmaz öğrencilerin masasını ayrı ayrı dolaşarak onlarla sohbet edip bire bir iletişimde bulundu. Her bölüme ayrı ayrı merak ve ilginin olduğu programda öğrenciler daha önce başka hiçbir üniversiteden bu kadar akademisyenin okullarına gelmediğini ve bire bir ilgilenmediğini söyleyerek, destek ve katkılarından ötürü Hasan Kalyoncu Üniversitesine teşekkür ettiler.

hasan kalyoncu universitesi logosu