HKÜ Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı

HKÜ Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından, enerji sektöründe Ar-Ge bilincinin artırılması ve katma değerli çalışmalarının yapılmasına öncülük edilmesi amacıyla gerçekleştirilen “Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı”nda dereceye giren proje sahipleri HKÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde (HKÜ KKM) düzenlenen törende ödüllendirildi.

Gaziantep Sanayi Odası işbirliği ve TÜBİTAK desteği ile hayata geçirilen “Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı”na katılan araştırmacıların gönderdikleri 91 poster arasından ilk üçe girenlerin ödülleri; protokol mensupları, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeleri, akademisyenler ve “V. Türkiye Enerji Zirvesi“ katılımcılarının katıldıkları törende verildi.

Ödül töreninin açış konuşmasını yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, sanayi ile yakın işbirliği gerçekleştiren bir “Ar-Ge Üniversitesi” olmayı hedeflediklerini, “Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı” ile bu doğrultuda önemli bir adım atıldığını ifade etti. Prof. Dr. Tamer Yılmaz konuşmasında şunları söyledi:

“Üniversitemizde var olan araştırma potansiyelinin etkin kullanılması, ulusal ve uluslararası fonların bölgeye çekilmesi anlamında sanayi kesimi ve meslek örgütleri ile işbirliği yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi, bölgemizde yenilenebilir enerji kaynakları alanında projeler gerçekleştirilmesinde aktif rol üstlenmiştir. Üniversitemiz tarafından düzenlenen “Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı” ile enerji alanında çalışmalar gerçekleştiren akademisyen, araştırmacı, girişimci ve sanayicilerin bir araya gelerek projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirliği yapmaları hedeflenmektedir. Türkiye çapında yaklaşık 200 araştırmacı ve girişimcinin 91 projesi ile katılım sağlaması, enerji sektöründe Ar-Ge, Fikri Sınai Mülkiyet Hakları ve Proje Yönetimi konularına dikkat çekmek ve başarılı projeleri sektörel paydaşlar ile buluşturmak anlamında önemli bir fonksiyonu yerine getirdiğimizi kanıtlamaktadır.

Kendi bünyesinde güneş enerji santrali kurarak enerji ihtiyacının bir bölümünü yenilenebilir enerji kaynağından karşılayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi, bu alanda öncülük yapmanın gururunu yaşamaktadır. “Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı”na katılan araştırmacılarımıza ve organizasyona katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum”.

Açış konuşmasının ardından “Hasan Kalyoncu Üniversitesi Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı”nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Birinciliği kazanan Prof. Dr. İbrahim Işıldak’ın ödülü Yrd. Doç. Dr. Zeynep Işık’a Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet D.Yetkinşekerci, ikinciliği kazanan Ali Acıoğlu’nun ödülü Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Cemal Kalyoncu ve üçüncülüğü kazanan Yrd. Doç. Dr. Tolgay Kara ile Arda Kuş’a ödülleri Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz tarafından takdim edildi.

hasan kalyoncu universitesi logosu