HKÜ A+ Üniversite Olarak Belirlendi

HKÜ A+ Üniversite Olarak Belirlendi

A+ Üniversite

Türkiye üniversite memnuniyet araştırmasında en iyi üniversiteler belirlendi

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (UNİ-AR) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) raporuna göre yüzlerce üniversite, listede sıralanarak çeşitli kategorilerde yerini aldı.
Üniversite öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, öğrenci deneyimini zenginleştirmek ve üniversiteleri daha öğrenci merkezli uluslararası bir üniversite olma yolunda bir yol gösterici olması açısından yapılan araştırmalarda üniversiteler ayrı ayrı kategorilerde sıralandı.
HKÜ EN İYİ ÜNiVERSİTELER ARASINDA 12. SIRADA
Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin de yer aldığı listede, yüz altmış dört üniversite arasında Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), genel öğrenci memnuniyeti sıralamasında yirmi dördüncü, vakıf üniversiteleri öğrenci memnuniyeti genel sıralamasında ise on ikinci sırada yerini aldı.
14 BİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞÜ ALINDI
Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin üniversitelerinden tatmin olma düzeylerini belirlemek ve bu kapsamda üniversiteleri öğrencilerin tatminkârlık düzeylerine göre sıralamak amacıyla yapılan araştırmalarda, 108 devlet ve 56 vakıf olmak üzere 164 üniversitede öğrenim gören yaklaşık 14 bin öğrencinin görüşü alındı.
Araştırmada üniversiteler; öğrenme deneyimi, yerleşke ve yaşamın doyuruculuğu, akademik destek, öğrenme imkanı, kişisel gelişim ve kariyere olan katkısı, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet gibi birçok konuda değerlendirildi.
HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ A+ ÜNİVERSİTE
Sıralamada üniversitelere “A+, A, B, C, D ve FF” gibi notlar verildi. En yüksek memnuniyet oranına sahip üniversiteler A+, en düşük olanlar ise FF aldı. Araştırma 164 üniversiteden yirmi ikisinin A+ seviyesinde öğrencilerinin beklentilerini üst düzeyde karşılayabildiğini gösterdi. HKÜ ise “Yerleşke ve Yaşamın Doyuruculuğu”, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği”, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” konularında A+ üniversite ve genel konularda ise A üniversite olarak değerlendirildi.

hasan kalyoncu universitesi logosu