HKÜ 4. Dönem Çocuk Üniversitesi Mezuniyet Töreni Yapıldı

HKÜ 4. Dönem Çocuk Üniversitesi Mezuniyet Töreni Yapıldı

HKÜ Çocuk Üniversitesinin 4. Dönem Mezuniyet Töreni, 30 Ocak 2015 tarihinde HKÜ Hukuk Fakültesi Amfisinde gerçekleştirildi.

Tören HKÜ Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı. Sayın Yılmaz; “Hasan Kalyoncu Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı 4. dönem Çocuk Üniversitesinin Mezuniyet Törenine hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor; hepinizi şahsım ve Üniversitem adına saygıyla selamlıyorum. Değerli misafirler, bugün mezun olacak 4. dönem Çocuk Üniversitesi öğrencilerimize hayatlarının geri kalanında başarılar diliyorum. Umarım ki buradan mezun olanlar yaşamlarının sonuna kadar Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mezunu olmanın haklı gururunu yaşayacaklardır. Yine umarım ki, 10 yıl sonra tekrar bu sıralarda ve bir Üniversite mezunu olarak diplomalarını almalarını istiyorum. Geleceğin Avukatlarını, Mühendislerini, Mimarlarını karşımda görmekten çok mutluyum. Değerli Hasan Kalyoncu Çocuk Üniversitesi mezunları, sizleri tebrik ediyor ve gurur duyuyorum” dedi.

1 hafta süren ve Üstün Yetenekliler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin hazırlamış olduğu “Çocuk Üniversitesi” projesi ile ilköğretim dönemi çocukların keşfetme mutluluğunu yaşamalarını teşvik etmek, bilime ve çevreye olan merak ve ilgilerini artırmak, üst düzey düşünme becerilerini geliştirmek ve uygun eğitim ortamları ile çocukların bilimi erken yaşta içselleştirmelerini, böylece kalıcı öğrenmelerini sağlamak amaçlanmıştır.

Program, yapılan protokol konuşmalarının ardından öğrencilere belgelerinin verilmesi ve kep atma töreni ile devam etti.

Mezuniyet töreni, keplerin coşkulu bir şekilde havaya atılması ile sona erdi.

hasan kalyoncu universitesi logosu