Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencileri İstanbul’un Büyük Medya Kuruluşlarını Gezdi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), her bölümü iş hayatına daha iyi adapte edebilmek için ayrı ayrı geziler ve programlar düzenliyor. Bu bağlamda en aktif öğrenci kulüplerinden olan HKÜ Medya Kulübüyle, HKÜ Görsel İletişim ve Tasarımı bölümü öğrencileri için İstanbul’un büyük medya kuruluşlarına  gezi düzenledi.

Medya Kulübünün düzenlemiş olduğu teknik gezi, HKÜ Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri ile medyaya ve tasarıma ilgi duyan farklı bölümlerden diğer öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Televizyon, sinema ve tasarım dünyasını daha iyi anlamak amacıyla yapılan gezide medya kulübü üyelerine; Ünlü Belgesel Yönetmeni ve HKÜ Öğretim Üyesi Yelda Yanat Bağcı eşlik etti.  Bağcı’yla birlikte medya kulübü üyeleri büyük basın kuruluşlarını ziyaret ederek sektörün mutfağını görme imkanı buldular. Canlı yayın stüdyoları, kurgu-montaj odaları, reji odaları öğrencilerin en çok ilgisini çeken yerler olurken, merak ettikleri tüm soruların cevaplarını da uzmanlarından aldılar.

“Amacımız Öğrencilerin Sektörü Yakından Görmesi”

Bağcı gezi ile ilgili olarak: “Sanat, duygu ve düşünceden bağımsız olamayacağı gibi gözlemden de uzak olamaz, tasarım da tıpkı sanatın beslendiği gibi beslenmelidir. Günümüzde iyi bir tasarımcının sanat felsefesini bilmesi gerektiği kadar düşün dünyasını sürekli olarak okuyarak, gözlemleyerek zenginleştirmesi gerekir. Medya kulübü ile birlikte bu geziyi  düzenlerken ilk olarak amacımız öğrencilerin sektörü yakından görmesiydi. Bunun yanında geleceğin başarılı tasarımcılarının yetiştiği görsel iletişim tasarımı bölümü öğrencilerini, sanatın ruhunu hissetmeleri, düşün dünyalarını zenginleştirmeleri için gezi rotamızda;  Salt Müzesi, Pera Müzesi ve İstanbul Modern gibi yerlere yer verdik” dedi. Ayrıca Bağcı, kültür-sanat etkinliklerinin, öğrencilerin görsel algılarını olumlu yönde etkileyeceği için gelecek günlerde de bu gibi etkinliklerin devamlı ve düzenli olarak yapılacağını belirtti.