Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Sıralamasında HKÜ Yükselişini Sürdürüyor

Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Sıralamasında HKÜ Yükselişini Sürdürüyor

Girişimci ve Yenilikçi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 2017 yılı ‘ Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ’ sıralamasında, geçen yıla oranla on bir basamak ilerleyerek listede 41. sıraya yükseldi.
HKÜ VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 11. SIRADA
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açıklanan listeye göre HKÜ, toplam 35,1 puanla Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 11. sırada yer alırken, tüm üniversiteler arasına ise 41. sırada girdi. TÜBİTAK tarafından her yıl yapılan ve Türkiye’de ki bütün üniversitelerin yer aldığı çalışmada üniversiteler; bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme gibi göstergeler ele alınarak değerlendirildi.
“Yenilikçi, Girişimci ve Proaktif Üniversiteyiz”
HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz: “Açıklanan girişimci ve yenilikçi üniversite endeksi bizleri memnun etti. Hasan Kalyoncu Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu yıl açıklanan sıralamada da yükseldi. Biz yenilikçi, girişimci ve proaktif bir üniversiteyiz. Üniversitemiz kuruluşundan bu yana yaptığı atılımlar ve geliştirdiği projelerle her yıl kendini geliştirmeyi sürdürüyor. Bu süreçte gerçekleştirdiği proje, patent, ders, makale, sanayi işbirliği, kuluçka merkezi şirketi gibi çalışmalarla söz konusu endekse girmemizi sağlayan ve her zaman çalışmalarıyla yükselişini sürdüren üniversitemiz çalışanlarına emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Üniversitemizin önümüzde ki yıllarda daha çok çalışıp bu ivmeyi arttıracağına ve daha üst sıralarda yer alacağına olan inancım sonsuzdur” dedi.

hasan kalyoncu universitesi logosu