Dünya Çapındaki Uzmanları Ağırladık

Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şehitkamil Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Psikoloji Çözümleri seminerlerinin üçüncüsü “Çocuklarla ve Gençlerle Travmayla Çalışmak” semineri gerçekleştirildi.

Bosna, Ruanda, Uganda, Kanada, Brezilya, Arjantin, Şili, Güney Afrika gibi dünyanın bir çok ülkesinde travmayla ilgili çalışmalar yapmış olan “Öyküsel Terapinin” iki önemli ismi olan, David James Denborough ve Cheryl  Ann White’ın Gaziantep’te psikolojik danışmanlarla buluştuğu seminer katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Uzmanlar, uyku bozukluğu, gece korkuları, alt ıslatma, tepkisellik, huzursuzluk, yaşına göre kazanılmış becerilerin kaybı, travmatik olaylarla ilgili yineleyici oyunların görülmesi, travmatik olayla ilgili uyaranlardan kaçınma gibi çocuklarda ve gençlerde görülen travma belirtileri ve travmayla nasıl çalışılacağı konularında dinleyicilere önemli bilgiler verdi. Çocuklarla ve gençlerle travmayla çalışmak konusunda bilgi ve tecrüblerini aktaran uzmanlar, öyküsel terapi uygulamalarına ilişkin örnekleri dinleyicilerle paylaştı.

Program katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Bosna, Ruanda, Uganda, Kanada, Brezilya, Arjantin, Şili, Güney Afrika gibi dünyanın bir çok yerinde uygulamalar yapan uzmanlar Çocuklarla ve Gençlerle Travmayla Çalışmak konusunda bilgi ve tecrüblerini aktararak katılımcıların sorularına cevap verdiler.