Destan Yazan Türküler HKÜ’de Yankılandı

Destan Yazan Türküler HKÜ’de Yankılandı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından, Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü dolayısıyla “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma” etkinliği düzenlendi. Çanakkale’den Şehitler Köprüsüne Destan Yazan Türküler Çanakkale ruhunun özel aktivitelerle hayat bulduğu etkinlikte yankılandı.

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program 18 Mart Çanakkale ve 15 Temmuz’un aziz şehitleri anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programın sunuculuğunu Yazar, Şair ve Radyo Sunucusu Mehmet Ercan Yaptı. Vatan Şairi Mehmet Âkif Ersoy’u anlatarak sunumuna başlayan Ercan: Bu millet bu destanları yazdı. Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de ve herkesin şahit olduğu 15 Temmuz’da bu destanlar yazıldı” dedi.

Çanakkale, Kum Sanatında Vücut Buldu

Kum Sanatı Ustası Ömer Faruk Elmas “18 Mart Çanakkale Şehitleri” konsepti ile görsel bir şölen yaşattı.  Ömer Faruk Elmas gösterisinde: Seyit Onbaşı, Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale Şehitler Anıtı ve 15 Temmuz’dan hafızalara kazınanlara kum sanatı şovuyla hayat verdi.

Gurur, Coşku ve Hüzün Bir Arada                

15 Temmuz gecesinde yaşanan olaylara ve halkın mücadelesine vurgu yapan Mehmet Ercan konuşmasının ardından sahneyi Tasavvuf Müziği Sanatçısı AGÂH ve Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin’e bıraktı. AGÂH tekbir ve salavatlarla başladığı konserine; Çanakkale Şehitlerine, Karayılan Destanı, Kiziroğlu Mustafa Bey, Yemen Türküsü, Şu Yeryüzü Er Meydanı, Genç Osman ve Mehter Marşı’nı seslendirdi.

Azerin ise Ordunun Duası, Çanakkale Geçilmez, Tuna Nehri, Bu Güneş Batmayacak Ta ki Mahşere Kadar, Benden Selam Olsun Bolu Beyine, Çırpınırdı Karadeniz, türkülerini seslendirerek konukları duygudan duyguya sürükledi.

Programın sonunda AGÂH ile Azerin “Çanakkale ve Türkiyem” türküleriyle katılımcılara gurur, coşku ve hüznü bir arada yaşattı.

 

hasan kalyoncu universitesi logosu