Cumhurbaşkanı'mıza Fahri Doktora Ünvanı Verildi

Cumhurbaşkanı'mıza Fahri Doktora Ünvanı Verildi


Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı “Akademik Yıl Açılış Töreni”  HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi (KKM) binasında gerçekleştirilirken, açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi (KKM) binasında; T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Gaziantep İli Protokol Mensupları, Gaziantep İli Milletvekilleri, Üniversite Mütevelli Heyeti, HKÜ Akademik & İdari Personeli ve HKÜ öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Akademik Yıl Açılış Töreni heyecanı yaşandı. Program kapsamında; HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi (KKM) fuaye alanında; Fotoğraf Sergisi (HKÜ Fotoğrafçılık Kulübü) ve Geleceğin Mimarları Sergisinin (HKÜ Mimarlık Kulübü) incelenmesiyle başladı. Açılış Töreni; Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve HKÜ Tanıtım Filmi Gösteriminin ardından, açılış konuşmalarıyla devam etti.




Açılış Töreni; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Rektör Yılmaz; “Bu coşku dolu programla başlayacağımız 2015–2016 Akademik Yılının Üniversitemiz ve tüm mensupları için hayırlı olmasını diliyor sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Üniversiteler, bilimsel düşünce ve araştırmalardan elde ettiği ürünleri ülkesinin ve tüm insanlığın yararına sunan ve bulunduğu bölgeyle bütünleşen kurumlardır. Üniversiteye hizmetin ülkeye hizmet olduğunun bilinci içerisinde, tüm iç ve dış paydaşlarımızla beraber bilimsel bir yaklaşımla katma değer sağlayan projeler üretmeyi ve uluslararası üniversitelerle rekabet edebilecek çağdaş bir dünya üniversitesi oluşturmayı amaçlamaktayız. 2008 yılında kurulan HKÜ, 2010 yılında ilk öğrencisini almış ve 2015’in Haziran ayında ilk mezunlarını vermiştir. Üniversitemiz bugün 5 Fakülte, 2 Yüksekokul, 1 Meslek Yüksekokulu ve 22 Bölüm ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Tercih edilme ve doluluk oranlarımız her geçen yıl artmaktadır. Bu yıl itibariyle %99 doluluk oranına ulaşmış bulunuyoruz. Birçok bölümümüz en yüksek puanla öğrenci alan bölümler arasında yer almıştır.


Üniversitemiz genç ve dinamik bir eğitim kurumudur. Böyle bir eğitim kurumunda çağdaş, demokratik ve katılımcı yönetim geleneğinin oluşturulması ve sorunsuz yürütülmesi için kurumsal bir yönetim sistemine ihtiyaç vardır. Bu bağlamda, kurumsallaşma ve geleceği planlama çerçevesindeki önemli yaklaşımlarımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle yenilikçi, girişimci, çözüme odaklı, dinamik, saydam ve katılımcı, çalışanlarını teşvik eden ve ödüllendiren, performansa dayalı adaleti ve tutarlılığı öne alan, her türlü karşı görüş ve eleştiriyi hoşgörü ile karşılayan ve denetime açık bir yönetim anlayışı hedefliyoruz.
 
Öğrenci merkezli eğitim-öğretimin dünya standartlarına uygun olarak yapıldığı ve akredite olduğu, kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin genişletildiği, eğitim teknolojilerinin tüm olanaklarının kullanıldığı, modern kütüphane ve laboratuvarlara sahip, öğrenciler için uygun barınma, çalışma ve dinlenme mekanlarının sağlandığı bir Eğitim-Öğretim anlayışı hedefliyoruz. Toplumun ve sanayinin problemlerine çözüm getiren, bilim ve teknoloji üreten, ulusal ve uluslararası üniversiteler ile işbirlikleri kuran, sanayi kuruluşlarına yönelik Ar-Ge yapan bir Araştırma-Geliştirme anlayışı hedefliyoruz. Bugüne kadar ve bundan sonra bize destek verecek olan tüm paydaşlarımız, “marka kentin marka üniversitesi” ödülünü sizlerin desteğiyle ve sizler için aldık. Size sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:12 Aralık 2008 tarihinde temel atarak ve ilk binaları bitirilerek 2009-2010 yılında eğitim öğretime başladık. Rektörümüzün ve hocalarımızın çabaları ve başarılı öğrencilerin bizi tercih etmeleri ile üniversitemizin doluluk oranı; ilk 20 üniversite içerisinde (taban-tavan puan hesaplarına göre ve İstanbul ve Ankara’daki üniversiteler dahil). Bazı bölümlerde ise ilk 5 üniversite içerisinde yer aldık. Hedefimiz en yakın zamanda her branşta ilk beş içerisinde yer almaktır.
 
Öğrenci profiline bakıldığında çok çeşitli bir profile sahip olduğumuz görülecektir. Türkiye’nin 65 ilinden ve 22 farklı ülkeden öğrenci üniversitemizi tercih etmiştir. Bu bize bir bölge üniversitesi olmanın ötesinde uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerlediğimizi göstermektedir.
 
Özetle üniversitemizin, kurulduğu günden itibaren temel amacı; akademik bilgisi ve mesleki donanımı yüksek, milli birlik şuuruna sahip, değerlerine bağlı bireyler yetiştirmek ve geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesine katkı sağlamaktır” dedi.
 
HKÜ’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Fahri Doktora Ünvanı


HKÜ Senatosunun 20 Ekim 2015 tarihli ve 9 sayılı kararı ile; milli gelirin artırılarak ülke genelinde ekonomik refahın yükseltilmesi, milli gelirden AR-GE’ye daha fazla pay ayrılmasına ve üretimde yerlileştirmeye destek vermesi, üniversite sanayi işbirliğini teşvik ederek sanayinin gelişmesi ve uluslararası düzeyde rekabet avantajı elde etmesine katkı sağlaması, girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve üniversitelerin yaygınlaştırılması yoluyla eğitim ve teknoloji odaklı kalkınmanın ve ekonomik istikrarın sağlanmasına katkıları nedeniyle; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İşletme Alanında Fahri Doktora Ünvanı verilmesine oybirliği ile karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ünvanın kendisine takdim edilmesinin ardından, kendisine verilen “Fahri Doktora Ünvanı” için Hasan Kalyoncu Üniversitesi ailesine ve HKÜ Mütevelli heyetine teşekkür etti.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; HKÜ’nün faaliyete geçmesinde, öğretim ve bilim camiasına kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ederek: “Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin, 2015-2016 akademik yılının hayırlı olmasını, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz için başarılı geçmesini Rabbim’den niyaz ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere birlik ve beraberlik mesajları vererek;Tüm öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyorum. Çok farklı ve müstesna bir üniversitenin öğrencilerisiniz. Bu üniversitenin kıymetini bilin. İnşallah sizler hocalarınızdan, hocalarınızın da sizlerden gurur duyacağı tabloyu sizler ortaya koyacaksınız, ben buna yürekten inanıyorum. Başarılarınızın artarak devamını diliyorum. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin 2015’in Haziran ayında ilk mezunlarını verdiğini memnuniyetle öğrendim. Merhum Hasan Kalyoncu’nun kendi adını taşıyan bu üniversitenin onun hayallerini gerçekleştireceğini biliyorum. Buradaki her öğrencinin yetişmesinin ve varlığının onun amel defterine yazılacağını biliyorum.

Üniversitenin kısa sürede ciddi mesafe kat ettiğine şahit oldum. Buna katkı sağlayan,  başta Mütevelli Heyet Başkanı Cemal Kalyoncu kardeşim olmaz üzere, evlatlarına ve ailesine şahsım adıma teşekkür ediyorum. Ülkemizde ve özellikle Gaziantep’imizde bir süredir yaşadığımız hadiseler geçmişimiz ve geleceğimiz arasında çok güçlü köprüler kurmamıza neden olacaktır. Buradaki insanların bir ensar sabrı olduğunu biliyorum. Hepinizi alkışlıyorum” dedi.
 
 

hasan kalyoncu universitesi logosu