Bir Gazetecilik Serüveni Afrin ve Savaş Muhabirliği

Bir Gazetecilik Serüveni Afrin ve Savaş Muhabirliği

Afrin ve Savaş Muhabirliği

SAVAŞ MUHABİRLERİ BİLGİ VE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile TRT Akademi ” Afrin ve Savaş Muhabirliği ” programı gerçekleştirdi. Program kapsamında Suriye’de aktif olarak görev yapan savaş muhabirleri ve alanında uzman katılımcılar bilgi ve tecrübelerini paylaştı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi, TRT Akademi ile bir araya gelerek ” Afrin ve Savaş Muhabirliği ” konusunu masaya yatırdı. Önemli protokol üyelerinin yanında Mütevelli Heyeti Başkan Danışmanı Songül Kalyoncu’da programa katıldı. HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programın açılış konuşmasını HKÜ Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Edibe Sözen ile TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu yaptı.
SÖZEN, SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ
Savaş muhabirliği konusunun incelendiği programın açılış konuşması yapan Sözen, şu ifadelere değindi: “Afrin operasyonunda Türkiye haklı ilerleyişini sürdürüyor. An itibarıyla yüz 44 bölge terörden arındırılmış, üç bin kadar terörist etkisiz hale getirilmiştir. Türkiye bu kadar hassas bir dönemden geçerken bu dönemde savaş muhabirliği de zorlu koşullar altında önemli çalışmalarını sürdürüyor. Afrin süreci devam ederken Hasan Kalyoncu Üniversitesi de operasyonun ilk gününden beri süreci yakından takip ediyor. Birbirinden değerli akademisyenlerimiz sahada yoğun çalışmalarla bölge ile ilgili önemli değerlendirmeler yapıyor “.
SAVAŞ MUHABİRLİĞİ SON DERECE TEHLİKELİ VE ZOR BİR İŞTİR
Program ile ilgili açılış konuşması yapan Durdu: “Şu anda bölgede askerlerimiz şanına yakışır şekilde mücadelesini sürdürüyor. Bölgeyi terör unsurlarından arındırmak için var güçleriyle mücadele ediyorlar. Bölgede bu uğurda şehit düşen kahraman askerlerimize Yüce Allahtan rahmet diler, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı dilerim. Bugün burada ekip arkadaşlarımızla beraber sizlere önemli bilgiler ve tecrübelerimizi aktarmaya geldik. Savaş muhabirliği son derece tehlikeli ve zor bir iştir. Bir vizörün arkasında bir görüntü için büyük bir fedakarlıkla ne ailenizi ne yakınlarınızı düşünüp her tür tehlikeye rağmen işinize adapte olup en iyi şekilde işinizi yaparsınız. Savaş muhabirliği her tür zorluğa rağmen kutsal bir iştir. Benim özellikle muhabir olmak isteyen öğrenci arkadaşlarıma söylemek istediğim bir şey var. Bu iş her ne kadar zor bir iş olsa da kutsal bir iştir” dedi.
AFRİN VE SAVAŞ MUHABİRLİĞİ HKÜ’DE MASAYA YATIRILDI
Açılış konuşmalarının ardından panel ile devam eden programın moderatörliğünü HKÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Aslan yaptı. Alanında uzman temsilcilerin bir araya geldiği panelde konuşmacı olarak; Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Metin Mutanoğlu, TRT World Direktörü Fatih Er, NTV’den Mete Çubukçu, TRT’den Bülent Çulcuoğlu yer aldı. Her konuşmacının tecrübelerini ve bilgilerini ayrı ayrı paylaştığı program katılımcılar tarafından yoğun ilgi ile takip edildi. Özellikle hala bölgede aktif olarak görev yapan Muhabir Çulcuoğlu, yaşadığı olayları paylaştı. Her tür zorluğa rağmen Türk Askeri ile beraber görevini yaptığını ifade eden Çulcuoğlu, güvenlik güçlerimizin bölgede emsali görülmemiş başarılara imza attığını ve bölgede yaşayan sivillerin zarar görmemesi için yoğun bir çaba sarf ederek adeta bölgede destan yazdığını belirtti.
Soru-cevap ile devam eden programın ardından konuşmacılara plaket takdim edildi. Alanında uzman temsilcileri bir araya getiren program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
hasan kalyoncu universitesi logosu