Akademisyenler Mesleki Öykülerini Paylaşıyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen, HKÜ Akademisyenlerinin tecrübe ve mesleki öykülerini paylaştığı “Birikim Seminerleri-6” HKÜ Hukuk Amfi’de gerçekleştirildi.

Geleneksel hale gelen ve altıncısı düzenlenen “Birikim Seminerlerinin” konuğu olan HKÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hanna Nitta Scherler, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Scherler, öğrencilerin merak ettikleri soruları da cevapladı.

“Değişime, Gelişime Ve Dönüşüme İlişkin Umut Barındırıyorum”

Mesleğe başlamadan önceki başarı ve başarısızlıklarından bahseden Hanna Nitta Scherler: “Klinik psikolog olarak umut barındıran bir insanım. Değişime, gelişime ve dönüşüme ilişkin umut barındırıyorum. Benim işim değişim, gelişim ve dönüşüme rehberlik etmek. Eğer bir hayat başarısından söz etmek gerekiyorsa, bu kesinlikle kendimi geliştirebilmiş olmamdır. Bir rehber ve klinik psikolog olarak güvenirlilikte bundan kaynaklanmaktadır. Çünkü o yoldan kendisi önce geçmiş bir danışman, böylelikle danışana öncülük edebilir” dedi.

Eğitim ve Donanım Gerekli, Ancak Yeterli Değil”

Eğitim ve donanımın gerekli olduğunu, ancak yeterli olmadığını ifade eden Scherler: “Mükemmel bir eğitime sahiptim ve mesleki anlamda yeterli donanımım da vardı. Eğitim ve donanım gerekli ama hiçbir şekilde yeterli değil.  Çünkü eğitimin ve donanımın benim sudan çıkmış balık olmamı ve çaresizlik yaşamamı engellemedi. O zaman anladım ki eğitim ve beceriler esas güç değildi. Mesleğinizi icra ederken özgün, içten ve samimi olmak çok önemli. Bir insanla iletişime girdiğinizde insanın kendi ile temas etme eğiliminizi hiçbir zaman kaybetmeyin. Bir düşünce ne kadar saçma olursa olsun heves ve enerjiyi desteklemek lazım” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hanna Nitta Scherler konuşmasının ardından, öğrencilerin sorularına yanıt verdi. Seminer toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.