2021 Mezunlarımız Oryantasyon Programı İle Yeni Döneme Başladı

2021 Mezunlarımız Oryantasyon Programı İle Yeni Döneme Başladı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ), 2017-2018 eğitim öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği dört günlük oryantasyon programı başladı.
oryantasyon
HKÜ, bu yıl aralarına yeni katılan öğrencilerine özel, üniversiteyi ve Gaziantep’i tanıtmak amacıyla, dört gün sürecek kapsamlı bir “Öğrenci Oryantasyon (yeni öğrencilerin Üniversite hayatına adaptasyonu) programı” düzenliyor. 2017 – 2018 eğitim-öğretim yılında Hasan Kalyoncu Üniversitesini tercih ederek bu yıl HKÜ ailesine yeni katılan öğrencilere yönelik düzenlenen oryantasyon programının açılışı büyük bir coşkuyla başladı.
“SU YUTMADAN YÜZMEYİ ÖĞRENEMEZSİNİZ”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan oryantasyon programında Yılmaz: “24 bölümde eğitim veriyoruz. En çok tercih edilen üniversiteler arasında yer alıyoruz. Öğrencilerimizin eğitim öğretim, AR-GE ve sosyal sorumluluk projelerine büyük önem vermesi gerekmektedir. Sadece derslere girmekle üniversiteli olunmaz. Dersler çok önemli ama bir onun kadar önemli olan şey ise sosyal projelerde yer almak ve girişimci olmaktır. Üniversitelerde eğitim öğretimin yanı sıra mutlaka AR- GE ve sosyal sorumluluk projelerinin olmasıdır. Biz öğrencilerimizden inovatif ve proaktif olmalarını istiyoruz.  Yani rakiplerinin hamlelerine karşı önceden hamle yapabilme yeteneğine sahip olmalarını istiyoruz. Su yutmadan yüzmeyi öğrenemezsiniz. Eğer başarılı olmak istiyorsanız elinizi taşın altına koymanız gerekir” dedi.
 
“EN BÜYÜK ONUR KAYNAĞI ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISIDIR”

İyi bir başlangıç yapmak için önce motivasyon ve hazırlanmak gerekir buda iyi ve güzel sonuçların habercisi olacaktır diyen HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu: “Üniversitemiz artık 10 bine ulaşan öğrenci nüfusu, güçlü akademik kadrosu ve kendine özgün karaktere sahip mimari yapısıyla Türkiye de kendinden söz ettiren ve ön plana çıkan yükseköğretim kurumları arasında yer almayı başarmıştır. Burası teknoloji transferi yapan, kendi enerjisini üreten araştırma ve geliştirmeye önemli bütçe ve kaynaklar ayıran bir üniversitedir. Özellikle coperative-education okurken çalışma imkanı özellikle son sınıfa geldiğinizde zorunlu stajlarımızla sizleri meslekleriniz ile ilgili iş hayatının içerisinde bulunmanıza teşvik ettiğimizi ve desteklediğimizi göreceksiniz. Bu uyum haftası süresince hocalarınızla ve yeni arkadaşlarınızla tanışırken ders planlamanızı da danışmanlarımızla en iyi şekilde yapacak ve bu kapsamda gerçekleştirilen sosyal aktivitelerin de içerisinde olacağınıza inanıyorum” dedi.
“İNSANA YAPILAN EN ÖNEMLİ YATIRIM AHLAKLI VE ERDEMLİ BİR EĞİTİMDİR”
İnsana yapılan en önemli yatırımın eğitim olduğunun altını çizen Haluk Kalyoncu: “Ancak Hasan Kalyoncu Üniversitesinin kuruluş felsefesinde bu gerçekle birlikte insana yapılan en büyük yatırımın ahlaklı ve erdemli bir eğitim olması gerçeğidir.  Bizim eğitim anlayışımızda teorik eğitim ve başarı zaten mutlak ve normal olarak kaçınılmazdır. Ancak bizim geleneklerimizde ideal bir insan olmak için bu yeterli değildir. Bilgilerin önemi kadar sizlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, saygılı ve disiplinli Cemil Meriç in sözleriyle; kişilik şuuru, tarih şuuru ve milliyet şuurunu kaybetmeden yetiştiren bir eğitim anlayışıdır. Bize miras bırakılan ve sizlere aktarmamız gereken manevi miras da sanırım budur” diyerek HKÜ’nün yeni öğrencilerine başarılı bir eğitim öğretim hayatı diledi.

hasan kalyoncu universitesi logosu