Değerlerimiz

HKÜ Tarihçesi

Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı, 1980 yılında merhum Hasan Kalyoncu ile birlikte girişimci ve eğitim sevdalısı hayırseverlerin öncülüğünde kuruldu. Hasan Kalyoncu ve arkadaşları cehalet, fakirlik ve ayrılıklarla mücadele için eğitim, yardım ve hayır konularında sivil toplum teşkilatlanmasının önemine inanarak yola çıktılar. Bir avuç idealist insanın zoru tercih ederek eğitim-öğretim gibi uzun vadeli, maliyetli ve sabrı gerektiren faaliyet ve projelere odaklanmaları, topluma karşı ne kadar büyük bir sorumluluk bilinci ile dolu olduklarının bir göstergesiydi. Vakıf, kurulduğundan itibaren her eğitim kademesinde zeki, çalışkan, başarılı fakat ihtiyaç sahibi öğrencilere başta burs verme ve barınma ihtiyaçlarını karşılama olmak üzere, gereken her türlü yardımı yapmaya çalıştı. Vakfın topluma ve memlekete hizmet için destek verdiği yüzlerce öğrenci, bugün memleketin dört bir yanında önemli görevlerde milletine hizmet etmektedir.

Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı, bununla yetinmeyip, eğitim hizmetlerini aktif bir şekilde organize etmek amacıyla kurumlar oluşturma girişimlerinde de bulundu. Bu çerçevede hayata geçirilen ilk proje, 1998 yılında Özel Erdem Koleji’nin kurulması oldu. Kolej, bugün Gaziantep’te ilkokulundan fen lisesine kadar bütün kademelerde eğitim-öğretim yapan seçkin bir kurum haline geldi. Vakfın ikinci projesi, hizmetlerini taçlandıracak bir Üniversite kurmaktı. Vakfın bu husustaki temel amacı; küresel eğilimleri, kendi öz değerlerimizi ve bölgedeki stratejik konumumuzu birleştiren, evrensel kalite ve standartlara sahip bir üniversitede öğrenmeye ve araştırmaya inanan, eleştirel düşünebilen, inisiyatif kullanabilen, küresel piyasalarda rekabet edebilecek vasıflarla donatılmış, evrensel hukuk ve ahlaki değerler ile birlikte milli ve manevi değerlere bağlı, farklılıkları zenginlik olarak gören mezunlar vermekti.

Bu amaca ulaşmak için, 2008 yılında, 90’lı yıllarda “eğitim, araştırma ve yenilik” odaklı bir üniversite olarak tasarlanan Gazikent Üniversitesi kuruldu. Üniversite, 2012 yılında Kurucusuna olan vefa duygusunun bir gereği olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi adını aldı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi farklı dinlerin, dillerin, ırkların, kültürlerin ve medeniyetlerin harmanlandığı tarihi İpek Yolu’nun önemli bir kavşağı Gaziantep’te, “eğitim, araştırma ve yenilik” odaklı bir üniversite olmak amacıyla kurulmuştur. İlk eğitim yılına Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde üçer bölüm ve Yüksekokul ile başlayan üniversitemiz; Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İletişim Fakültesi, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Fakültesi, Turizm Fakültesi ile Meslek Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak eğitimlerine devam etmiştir.

Hasan Kalyoncu Üniversitesinin vizyonu; yenilikleriyle bireylerin, sanayinin, bölgenin ve toplumun geleceğini yeniden inşa eden bir uygulamalı araştırma üniversitesi olmaktır.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin misyonu; çalışma hayatıyla tam entegrasyon sağlayarak ‘kişiselleştirilmiş eğitimle’ girişimci bireyler yetiştirmek ve sanayiye kılavuzluk eden öncü uygulamalı araştırmaları hayata geçirmektir.

Kalite Politikamız

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, yükseköğretim faaliyetlerini gerçekleştirirken başta öğrencileri ve tüm paydaşlarının memnuniyetini ve beklentilerini en üst seviyede karşılamayı; uluslararası tanınırlığı ve saygınlığı olan proaktif ve yenilikçi bir dünya üniversitesi olmayı; öğrencileri ve mezunlarının ulusal ve uluslararası sektörlerde aranan, nitelikli, sosyal bireyler olmasını sağlamayı, eğitim ve araştırma yapmak üzere  stratejik ortaklıklar kurmayı ve bunları kararlılıkla sürdürmeyi amaçlar.  Kalite yönetim sistemi şartlarına uymayı ve sürekli iyileştirmeyi  benimser; Sürekli iyileştirme çalışmalarının güvence altına alınmasını sağlar.

hasan kalyoncu universitesi logosu